Ekonomka Šichtařová našla souvislost mezi Breivikem a transvestity. Svět se prý řítí do pekla

22.04.2016 11:29

„Se mi zdá, že se nám ta korektnost nějak vymkla z rukou. Počkat – řekla jsem ‚korektnost‘? Je to vlastně ještě korektnost? Bůhsuď, co to vůbec je,“ ptá se úvodem svého blogu na serveru iDNES.cz ekonomka Markéta Šichtařová. Vyjadřuje se tak k aktuálnímu rozsudku norského soudu v Oslu, který přiřkl masovému vrahu Andersi Breivikovi odškodné za porušování jeho lidských práv v podobě izolace, nočního buzení či namátkových osobních prohlídek.

Ekonomka Šichtařová našla souvislost mezi Breivikem a transvestity. Svět se prý řítí do pekla
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová v pořadu ČT Hyde park

„Možná to je nějaká kuriózní forma socialismu. Možná zhmotnění orwellovského světa. Možná to je jen vrcholná forma evropského pseudohumanismu. Každá krajní forma jakékoliv ideologie mívá sklon státi se poněkud likvidační pro lidstvo. Tak se z krajního konzervativního levičáctví mohl vyloupnout pokus o komunismus. Tak se mohl vyloupnout fašismus. A tak se z dobře míněného pokusu o maximální ochranářství slabých, všeobjímající humanismus a maximální korektnost vůči každé menšině mohl vyloupnout systém, který zatím patrně ještě nemá oficiální jméno, ale Evropa jím samu sebe zevnitř dokonale rozkládá,“ konstatuje úvodem Šichtařová. 

Původní text ZDE.

Šichtařová si mimo jiné všímá slov soudkyně, kdy zákaz nelidského a ponižujícího zacházení představuje jako základní hodnotu v demokratické společnosti. Uvádí, že s podstatou závěru soudkyně vlastně souhlasí, neboť vždy byla odpůrcem trestu smrti. A to nejen proto, že justiční omyly existují, ale proto, že je přesvědčena, že přisvojujeme-li si jako společnost právo soudit jiné, pak musíme být jasně lepší, humánnější, než někdo, kdo se opovážil život vzít.

„Až potud v pořádku. V pořádku to přestává být, když případ vraha Breivika zasadíme do širších souvislostí. Když si uvědomíme, že vrah má mít v Norsku víc práv než děti a jejich rodiče,“ myslí si Šichtařová.

Podle ní se snaha o maximální korektnost vůči menšinám zvrtla v diskriminaci naruby, kdy domnělá práva každičké menšiny zalepují pusy většině. „Masoví vrazi, vozíčkáři, přistěhovalci, neplodné páry, transvestité, autisté, nezaměstnaní, frigidní, věřící, HIV pozitivní, státní zaměstnanci, ochránci zvířat, drogově závislí, pěstouni dětí… a bla bla bla, dosaďte si, co chcete: Všechno to je nasypáno na jednu hromadu, rozdíly mezi menšinami se smývají, všichni mají své právo na ochranu a na korektnost,“ podotkla. 

„Ne – samozřejmě že na transvestitech, neplodných párech, těch a oněch nic ‚závadného‘ není. Závada je úplně jinde. Běda, jste-li ženatý heterosexuální muž, otec čtyř dětí, pracující, nepobírající žádné sociální dávky a nedejbože nejen živící sám sebe, ale ještě zaměstnávající pár dalších zaměstnanců: Pak máte právo leda tak korektně se zdržet veškerých vtipů o svých šťastnějších spoluobčanech, kteří nezaspali jako vy a včas se přihlásili k nějaké té – jedno jaké – menšině,“ sdělila dále s tím, že Breivik má vlastně celkem štěstí, že se zavčasu zařadil do menšiny vrahů. „Díky tomu má dnes právo vídat se se svou biologickou rodinou častěji než česká a ve všech ohledech v podstatě většinová občanka Eva Michaláková se svými dětmi,“ poznamenala ekonomka.

„A víte, co je nejlepší? Vrah Breivik je také dítětem sledovaným Barnevernetem, aby z něj systém mohl vypěstovat lepšího člověka, než by dokázali jeho rodiče. Jo, to se povedlo,“ uzavřela Šichtařová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…