Elektronické aukce úspěšně pomáhají také v Městské nemocnici Ostrava

05.09.2012 14:42

Těsně před podpisem je smlouva o spolupráci mezi společností eCENTRE a Městskou nemocnicí Ostrava, která upřesňuje a rozšiřuje vzájemnou spolupráci v rámci projektu města Systém sdružených nákupů. Nové vedení městské nemocnice však již před podpisem této smlouvy začalo elektronické aukce využívat mnohonásobně více, než v předešlých letech.

Elektronické aukce úspěšně pomáhají také v Městské nemocnici Ostrava
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař s pacientem, ilustrační foto

Využití e-aukcí spolu s prací nového obchodního odboru nemocnice znamená, že nemocnice plní svůj ekonomický plán a pravidelně snižuje náklady na svůj provoz. „Využívání elektronických aukcí je rozhodně krokem kupředu. V minulosti zde byly soutěženy komodity v řádech stovek tisíc korun, my nyní soutěžíme za desítky milionů a stále hledáme další možnosti využití tohoto produktu. Zároveň jsme zřídili nový obchodní odbor, který úspěšně jedná o snižování cen u již uzavřených smluv, nebo soutěží s výraznou úsporou produkty, které nelze nakupovat přes Nákupní portál města Ostrava,“ uvedl ředitel Městské nemocnice Ostrava MUDr. Tomáš Nykel, s tím, že je opravdu potřeba důsledně vybrat komodity, které je ve zdravotnickém zařízení možno prostřednictvím portálu nakupovat.

„Velmi nám záleží na tom, abychom nesnižovali náklady na úkor kvality materiálů a tím na úkor pacientů. Naši zaměstnanci proto věnovali přípravě výběrových řízení ve spolupráci se společností eCENTRE značný čas a první výsledky už ukázaly, že se důsledná příprava vyplatila,“ doplnil Nykel. Městská nemocnice Ostrava nyní nakupuje o 21% levněji šicí materiály, ušetřila 34% na dodávkách zdravotnického materiálu pro anestezii a kyslíkovou terapii, a o 25 procent nižších cen se podařilo dosáhnout také u infuzních roztoků. Další aukce přes Systém sdružených nákupů, které město zavedlo pro všechny své organizace, se nyní připravují.

„Ve spolupráci s Městskou nemocnicí Ostrava nyní připravujeme elektronická výběrová řízení na zdravotnický materiál a léčiva v celkové hodnotě 41 milionů korun. Příprava je samozřejmě časově náročná, ale věříme, že přinese očekávaný ekonomický efekt. Jsme rádi, že nové vedení městské nemocnice dělá maximum pro využití elektronických aukcí a systému,“ řekl Vítězslav Grygar, ředitel společnosti eCENTRE, která Systém sdružených nákupů pro město realizuje. Městská nemocnice jako jedna z prvních také úspěšně propojila svůj informační systém s Nákupním portálem města Ostrava.

„Díky propojení Nákupního portálu s naším systémem bude možné zjednodušit proces evidence nákupu a realizace objednávek za ceny vzešlé z elektronických aukcí. Navíc díky propojení bude možné postupně zvyšovat portfolio položek nakupovaných přes e-aukce. Celý proces by se tak mohl značně urychlit a očekáváme od toho dosažení nemalých úspor nákladů,“ doplnil náměstek ředitele Městské nemocnice Ostrava pro ekonomiku a provoz Ing. Petr Šmíd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…