Elitní kandidátka ODS na rovinu řekla, co si myslí o migraci muslimů do Evropy

22.10.2013 9:54

Exposlankyně ODS Jana Černochová, trojka na stranické kandidátce v Praze, se ve svém vyjádření vymezila vůči nařčení z nacionalismu. Kvůli svým výrokům na téma migrační politiky, integrace a islamizace Evropy během předvolební debaty se zástupkyněmi politických stran byla označena za nacionalistku. Politička ale tvrdí, že je jen Evropanka-realistka.

Elitní kandidátka ODS na rovinu řekla, co si myslí o migraci muslimů do Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová na kongresu ODS

Janě Černochové připadá správné podporovat takovou migrační politiku, která bude přínosná pro Českou republiku. "Základní podmínkou musí být respektování kultury, tradic naší země a ochota přizpůsobit se našim zvyklostem. Jsem toho názoru, že Česká republika prostě nesmí opakovat idealistický přístup k imigrantům podle vzoru států jako je Francie, Velká Británie a Německo, a že se z jejich chyb v integrační politice musíme poučit," říká politička.

Celé vyjádření poslankyně Černochové ZDE.

Varuje před demografickým vývojem, který naznačuje, že v roce 2025 bude křesťanů kolem 25 procent, procento muslimů ve světové populaci bude důsledkem vysoké porodnosti ve stejném roce 30 procent. "Muslimové zdůrazňují rozdíly mezi svou civilizací a Západem, nadřazenost vlastní kultury a nutnost udržet její integritu vůči západnímu vlivu," upozorňuje Černochová.

Vábnička levicových stran?

Politička si tedy klade otázku, je-li vůbec euroislám reálný, nebo jde pouze o vábničku levicově smýšlejících politiků, kteří migranty považují za svůj elektorát. "Myšlenka euroislámu se stále více ukazuje jako utopie, protože jenom velmi nízké procento muslimů následně přijme evropské kulturní tradice za své a dokáže se přeprogramovat k respektování země, která jim poskytla nový domov a být vůči ní loajální," dodává exposlankyně a svá slova dokládá na statistikách z Velké Británie.

"Ne, nejsem nacionalistka, jsem realistka a Evropanka, která na svět pohlíží prizmatem židovsko-křesťanské civilizace a obává se o budoucí vývoj starého kontinentu. Není prostor pro experimenty s multikulturalismem," pokračuje politička s tvrzením, že integrační politika naší země musí být realistická, ne multikulturně idealistická.

"Nechci v naší zemi mešity, protože křesťanská civilizace prostě z principu nesmí ustupovat islámu," říká rázně Černochová. Nemůžeme si podle ní dovolit ignorovat organizované a individuální útoky.

Přesto politička uzavírá své vyjádření optimisticky. Imigranti podle ní mohou být potenciálním zdrojem nové energie a lidského kapitálu, ovšem za dodržení dvou podmínek. Za prvé, jsou-li upřednostňováni schopní, kvalifikovaní lidé disponující vědomostmi a vůlí začít žít znovu svůj život nezatížený náboženskými a kulturními předsudky a hostitelská země je potřebuje. Za druhé, dokáží-li se noví přistěhovalci a jejich děti asimilovat do kultury země a západní civilizace vůbec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…