Elitní policisté se začali zatýkat navzájem. V rádiu o tom promluvil jejich prezident a nemluvilo se mu nejlépe

21.10.2015 19:46

Policejní prezident Tomáš Tuhý ve středeční Kauze dne na Rádiu Impuls vysvětloval, jaký je vztah mezi olomouckou policejní kauzou a zásahem Generální inspekce bezpečnostních sborů na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Dotkl se také pracovních podmínek policistů střežících běžence v Česku a nakonec upozornil na narůstající extremistické projevy v Česku.

Elitní policisté se začali zatýkat navzájem. V rádiu o tom promluvil jejich prezident a nemluvilo se mu nejlépe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

„To, co zažíváme teď, ukazuje, že policie musí sáhnout do vlastních řad a odplevelovat se,“ poznamenal hned v úvodu pořadu Tuhý. Vzápětí doplnil, že nemá žádné informace ke kauze, v níž Generální inspekce bezpečnostních sborů zasahovala na Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Úkolem GIBS ale je zasahovat, byť to načasování je možná nešťastné. „Jaké mám já informace, tak nic neukazuje na to, že by akce GIBS nějak souvisela s olomouckou kauzou,“ podotkl.

V obecné rovině si posteskl nad tím, že kvalitní policejní odborníky často získávají komerční subjekty, takže by možná stálo za to zlepšit policistům finanční ohodnocení, aby k tomu nedocházelo.

Ve druhé polovině vysílání se host vyjádřil také k uprchlické krizi. Jednoznačně prohlásil, že policisté střežící v detenčním zařízení v Drahonicích mají standardní pracovní podmínky a nic tam nevybočuje z normálu. „Rozhodně nespí na židlích,“ ujišťoval Tuhý.

Nakonec se vyjádřil i k nárůstu extremismu v Česku, který je možné sledovat nejen na sociálních sítích. V poslední době policie prověřovala sedm desítek nenávistných projevů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …