Elitní úředník, kterého Zeman zdědil po Klausovi. Prý velmi pracovitý, ale je zde problém...

19.12.2013 7:21

Výraznou osobou Pražského hradu je Jindřich Forejt. Všichni šéfa hradního protokolu známe z mnoha fotografií s významnými návštěvami České republiky. Mf Dnes pátrala po jeho vzdělání a zjistila, že přestože si do životopisu píše ukončené právnické vzdělání, tak pražská i mnichovská fakulta uvedla, že jej nedokončil. Hrad mu proto pravděpodobně uděluje výjimku, aby mohl zastávat funkci, na které je potřeba vysokoškolské vzdělání.

Elitní úředník, kterého Zeman zdědil po Klausovi. Prý velmi pracovitý, ale je zde problém...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miloš Zeman s šéfem hradního protokolu Jindřichem Forejtem ve Vsetíně

Ředitel odboru Protokolu Kanceláře prezidenta republiky Jindřich Forejt je prý velice pracovitý člověk a mluví několika jazyky. Své práci věnuje veškerý čas, dokonce bydlí na Hradě a vzhledem k tomu, že nemá rodinu, se může své profesi věnovat opravdu stoprocentně. Ve funkci už působil i během éry Václava Klause. Své podřízené podle informací Mf Dnes úkoluje i o víkendech či večerních hodinách. Jako pracovník má skvělou pověst. Nicméně se ukazuje, že mu chybí vysokoškolské vzdělání.

V kolonce vzdělání prý ve svém životopise Forejt uvádí dvě právnické fakulty. Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a Ludwig-Maximilians-Universität v Mnichově. Mf Dnes oslovila obě fakulty a zjistila, že na Univerzitě Karlově nedostudoval a německá univerzita odpověděla, že podle jejích informací nebyl přijat k řádnému studiu. Z informací vyplývá, že Forejt vysokoškolský titul nemá a že Hrad mu tudíž poskytuje výjimku.

Šéf protokolu se ale brání a stále tvrdí, že lživé informace v životopise neuvádí. „V rámci mnichovské univerzity studoval jeden z jejích institutů,“ vzkázal prý Jindřich Forejt Mf Dnes přes mluvčího Hradu.

Český Forrest Gump

Mf Dnes  se ještě pozastavuje nad tím, že Jindřich Forejt působí při zahraničních návštěvách, jako by byl stěžejní osobou a pohybuje se v těsné blízkosti všech světových osobností politiky. Řada fotografií to dokazuje a fotoreportéři si prý stěžovali, že jim kazí záběry. Pro tuto vlastnost dostal od fotografů a kameramanů přezdívku Forrest Gump. Přezdívka odkazuje k americkému filmu, jehož hrdina se také ocitl v blízkosti mnoha mocných lidí světa.

V posledních týdnech se mluví o tom, že by Jindřich Forejt mohl nahradit ve funkci kancléře Vratislava Mynáře. Šéf protokolu se prý s prezidentem Zemanem velice sblížil a i v době jeho nemoci, kdy pobýval v Lánech, za ním právě Forejt jezdil pracovně nejčastěji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …