Erdogan uzemnil Zaorálka strašlivou větou. A ten mu slíbil...

14.12.2016 13:38

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) se domnívá, že evropské státy by měly více spolupracovat s Tureckem v boji proti terorismu. Uvedl to dnes v Senátu, a to poté, co se právě z návštěvy Turecka vrátil. Píše o tom server iDNES.cz.

Erdogan uzemnil Zaorálka strašlivou větou. A ten mu slíbil...
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Lubomír Zaorálek (ČSSD) v Partii TV Prima

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan Zaorálkovi podle všeho mimo jiné řekl i toto: „Až to u vás začne explodovat, tak bude pozdě,“ uvedl Zaorálek. Podle jeho slov má Erdogan pocit, že je situace podceňována. „Že i informace, které turecké služby předávají nám, tak s nimi nezacházíme dostatečně jako se závažnými,“ popsal Zaorálek.

Zaorálek prý v Turecku svůj zájem o spolupráci a o sdílení informací garantoval. „Protože, jak jsem slyšel v Turecku opakovaně, ty teroristické sítě fungují po celé Evropě. Představa, že někdo je teroristou v jedné zemi, a ve druhé ne, je podle nich absurdní,“ uvedl ministr zahraničí, který si prý nedovede představit, že bychom s Turky přestali spolupracovat.

Závěrem svého vystoupení v Senátu se Zaorálek vyjádřil také k nadcházejícímu summitu Evropské unie, v němž Česko opět odmítne automatický mechanismus pro přerozdělování uprchlíků mezi jednotlivé státy. Závěrem Evropské rady prý také zazní, že základem je přísná kontrola hranic Evropské unie, měl by mimo jiné být zaveden elektronický systém evidence pro ty, kteří nemají víza. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …