Erdogan znovu křičí na USA. A znovu je také vážně obvinil

03.08.2016 17:17

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan znovu veřejně vystoupil proti svým západním spojencům. Prohlásil, že stojí na straně pučistů a extremistů a ne na straně turecké demokracie.

Erdogan znovu křičí na USA. A znovu je také vážně obvinil
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Plakát nevládní organizace Reportéři bez hranic

Turecký prezident narážel na neochotu Spojených států vydat Turecku islámského klerika Fethullaha Gülena, kterého Erdogan viní z organizace nedávného pokusu o státní převrat v Turecku.

„Jaký přesně druh spojenectví mezi sebou máme, jestliže vás požádám o vydání člověka, který je zapojen do činu, v důsledku kterého byla ohrožena naše národní bezpečnost, a vy ho i nadále schováváte?“ otázal se turecký prezident.

„Podporuje snad Západ terorismus? Staví se Západ na stranu demokracie, či ozbrojeného násilného pokusu o převzetí vlády? Bohužel Západ podporuje terorismus a staví se na stranu pučistů,“ odpověděl si na svou vlastní otázku Erdogan.

Mezitím předseda turecké vlády Binali Yildirim tureckou veřejnost informoval o uzavření dvou vojenských soudů, jejichž moc bude předána do rukou ministerstva obrany.

Turecká armáda v několika posledních dnech prošla čistkou, která v její historii nemá obdoby. Zatím došlo k zatčení 10.000 vojenských osob, které jsou podezřívány z účasti na pokusu o převrat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…