Erik Best: Kapitalisté, kterým slouží Bohuslav Sobotka

03.06.2014 21:07

Bohuslav Sobotka je socialistou jen podle jména, protože poslušně sloužil Zdeňku Bakalovi, Martinu Romanovi a dalším českým kapitalistům. Tak vidí českého premiéra americký novinář dlouhodobě žijící v Praze Erik Best, který se o tom rozepsal ve svém pravidelném komentáři Final Word.

Erik Best: Kapitalisté, kterým slouží Bohuslav Sobotka
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Ve svém příspěvku se nejprve zamýšlí nad osobou ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který se sice musel bránit nařčením, že zavádí zahraniční politiku vůči Číně á la PPF, ale jinak si prý zachovává čistý štít. „Jako socialista má dobrý kádrový profil. V otázce církevních restitucí stál jednoznačně na straně lidu. Rovněž kritizoval Zdeňka Bakalu – nazval ho gaunerem – ještě než se z toho stala taková móda,“ píše Best, kterého proto nepřekvapil názor, jenž Zaorálek vyjádřil v rozhovoru pro Deník.

  • Celý komentář Erika Besta ZDE

V něm vyjádřil roztrpčení nad tím, že se ČSSD ve volební kampani nedokázala držet tématu sociální nerovnosti a neudělala z něj své hlavní téma.

Podle americko-českého žurnalisty toho ale zřejmě současná sociální demokracie není schopna: „Je něco takového ale realistické, když ČSSD vede Bohuslav Sobotka, socialista jen podle jména, který poslušně sloužil Bakalovi, Martinu Romanovi a dalším předním českým kapitalistům?“ posteskl si novinář Erik Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…