Erik Best: Přiznávám, že za vlny uprchlíků do Evropy mohou USA. Pošlete je tudíž do Ameriky

23.04.2015 9:51

Erik Best napsal zajímavé prohlášení na svém Facebooku. Dle něj jsou Spojené státy americké hlavními viníky současných tragédií spojených s utonutím několika stovek uprchlíků z Afriky ve Středozemním moři.

Erik Best: Přiznávám, že za vlny uprchlíků do Evropy mohou USA. Pošlete je tudíž do Ameriky
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Erik Best na Facebooku prohlásil, že vzhledem k tomu, že je občanem Spojených států amerických, nese také vinu na smrti tolika obětí ve Středozemním moři, jelikož Západ může za to, že se nyní dějí takové věci, jako je masivní migrace z nebezpečné Afriky. „Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl jako Američan přijmout svůj díl viny na krizi v Libyi. Pošlete uprchlíky ke mně domů. Do Ameriky,“ napsal Erik Best na svém profilu. Je tedy ochoten přijmout ohrožené uprchlíky do své země, která je dle něj odpovědna za toto dění.

Best není jediným americkým novinářem, který dospěl k podobnému postoji. Slavný investigativní americký novinář Robert Parry prohlásil, že nedávné utonutí 900 uprchlíků z Afriky má své kořeny ještě v roce 2011, jelikož se Západ rozhodl svrhnout Kaddáfího režim a tím způsobil v zemi chaos. Od té doby zemi ovládají islámští radikálové.

Tehdejší americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová a tehdejší velvyslankyně při OSN Samantha Powerowá prý trvaly na tom, aby se v Libyi zasáhlo a ignorovaly to, že Muammar Kaddáfí upozorňoval na líhnoucí se extrémní islamismus na východě země, řekl Parry. (Celý text o Parryho prohlášení)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…