Erik Best a Jaroslav Plesl vypustili temné informace na téma „Topolánek“

06.11.2017 11:05

Bývalý premiér Mirek Topolánek sehnal potřebné senátorské podpisy pro prezidentskou kandidaturu. Na sociální síti Facebook na nového prezidentského kandidáta reaguje šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl. Své napsal také novinář Erik Best, mimo jiné i na serveru FSfinalword.cz.

Erik Best a Jaroslav Plesl vypustili temné informace na téma „Topolánek“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Langer podporuje Topolánka na prezidenta. Čeho my se tu ještě nedočkáme?!“ zkonstatoval Plesl v souvislosti s podporou bývalého ministra vnitra Ivana Langera ve směru k Topolánkovi.

„Teď už jen zbývá, aby kandidaturu oznámil Pavel Bém a Jana Nagyová,“ dodal také Plesl. 

Anketa

Který Zemanův protikandidát má největší šanci na úspěch?

27%
6%
5%
hlasovalo: 5364 lidí

Je fascinující, k čemu se celej ten tábor kolem ČEZ/Monte Argentario teď upíná. Nejdřív udělali svého mluvčího a hlavního stratéga z Kalouska, což se ukázalo jako zcela tragický rozhodnutí. A teď se zas všechny naděje upínají ke spasiteli Topolánkovi, zatímco Dalík nastupuje do kriminálu. A k tomu Chovanec v televizi vykládá, že by bylo dobré sehnat podporu pro zvolení předsedy ODS do čela Sněmovny. Takhle se to opravdu dělat nedá,“ míní také šéfredaktor MF Dnes Plesl.

„Mirka Němcová by to snad vzala. Minule volila knížete, tak má solidní předpoklad pro výkon prezidentského úřadu. By jí to Martin Roman mohl zaplatit...“ dodal Plesl.

„Bývalý premiér Mirek Topolánek včera ohlásil kandidaturu na prezidenta a Česká televize mu věnovala dvě a půl minuty v hlavní zpravodajské relaci. Topolánek čas využil k tomu, aby obvinil Miloše Zemana a Andreje Babiše z nestandardních, neústavních kroků v procesu sestavování vlády a dodal, že může být silným politickým kandidátem, který zatím v soutěži chybí,“ zmínil následně na svém webu Best. 

Původní text ZDE

Česká televize však podle něj nezmínila to nejpodstatnější. „Expremiér pracuje pro Daniela Křetínského a jeho energetický a mediální konglomerát EPH. Křetínského holding má nejasnou vlastnickou strukturu a velké peníze vydělal díky vazbám na ČEZ. Topolánek je politickým kandidátem pouze v tom smyslu, že je bývalým politikem. Jinak jde o byznysového kandidáta EPH a ČEZu,“ dodal Best se slovy, že tento vývoj se dá vykládat i tak, že Drahoš byl velkým zklamáním pro obchodní zájmy, jež se teď přesunou směrem k Topolánkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…