Erik Best doslova: Navalte prachy, pane Bakalo, nebo mlčte

09.04.2014 13:55

Doporučení, jak by si mohl podnikatel Zdeněk Bakala zlepšit svoji v Česku notně pošramocenou pověst, zveřejnil na svém webu fsfinalword.cz americký novinář dlouhodobě žijící v Praze Erik Best.

Erik Best doslova: Navalte prachy, pane Bakalo, nebo mlčte
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Podle něj Bakalovi nic nebrání převzít celý podíl BXR v NWR, což je firma vlastnící těžařskou firmu OKD, a nabídnout minoritním akcionářům zpětný odkup a sáhnout do vlastní kapsy, aby se vyrovnal s majiteli obligací.

Celý článek Erika Besta ZDE

„Je načase, aby nový a vylepšený Bakala jednal podle toho, jak káže,“ podotkl Best a zmínil setkání Bakaly s novináři v hotelu Four Seasons minulý týden. Zde se podle novináře Bakala pokusil nadběhnout své špatné reputaci a naznačil, že je ochoten vrátit peníze do OKD. „Kdy přesně k tomuto prozření dospěl, není jasné, protože ostře kontrastuje s přístupem k OKD v duchu `je mi to šumák`, který projevil v loňském rozhovoru pro časopis Forbes,“ poznamenává Erik Best v článku s titulkem "Navalte prachy, pane Bakalo, a nebo mlčte!".

Upozornil také na to, že poté, co ministr financí Andrej Babiš „vyzvonil novinu o výměně dluhu za akcie“, ji ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) včera označil za jediné řešení proti bankrotu firmy a uvedl, že většinoví vlastníci letos do NWR budou muset vložit tři až pět miliard Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…