Erik Best má co říci k Věře Jourové...

17.07.2014 14:26

Jedinou ucházející kvalifikací v životopise Věry Jourové pro výkon funkce evropského komisaře je to, že je žena. Jinak podle amerického novináře Erika Besta nemá moc co nabídnout.

Erik Best má co říci k Věře Jourové...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně a poslankyně Věra Jourová

Anketa

Poraďte premiéru Sobotkovi: Které jméno chcete za českého eurokomisaře?

hlasovalo: 5490 lidí

Erik Best považuje za hlavní vstupenku Věry Jourové do klubu nejmocnějších evropských politiků to, že se před padesáti lety narodila jako žena. Ve středu to prý sama v žertu připustila. „V životopise však ve skutečnosti nemá nic jiného, co by zvlášť dokládalo její způsobilost pro funkci eurokomisaře,“ myslí si americký novinář.

„Stát se ministryní bylo jejím druhým největším výkonem,“ přemítá Best v článku, který zveřejnil na svém webu Final Word. Tím se však místopředsedkyně hnutí ANO údajně chlubit nemůže. „Umožnilo ho její zatčení v roce 2006 za podezření, že přijala dvoumilionový úplatek. Později byla Jourová za velkého jásotu zproštěna obvinění, nicméně věc se nikdy úplně nevysvětlila,“ podkládá svůj názor „fakty".

Celý komentář Erika Besta si můžete přečíst ZDE.

„Bylo by pěkné moci napsat, že budoucí eurokomisařka ČR na svém ministerstvu podnikla významné kroky k omezení korupce v rozdělování evropských dotací a ve veřejných zakázkách, ale to by zkrátka nebyla pravda. Lze zato napsat, že v roli ženy je Jourová skutečně velmi dobrá,“ uzavírá svůj článek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…