Erik Best napsal, jak to prý dopadne s Temelínem. Jde i o Babiše

24.03.2014 15:32

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) nepatří k zastáncům dostavby Temelína. Už před rokem se zajímal o to, co pro Českou republiku udělá Rusko nebo USA výměnou za přiklepnutí nukleární zakázky. Na webu The Fleet Sheet to rozebírá americký novinář Erik Best.

Erik Best napsal, jak to prý dopadne s Temelínem. Jde i o Babiše
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Podle Besta je jasné, že Andrej Babiš nedůvěřuje státní energetické firmě ČEZ. V pondělním rozhovoru pro Hospodářské noviny ministr financí navrhl, aby firma vyplatila celý svůj loňský zisk akcionářům. Stát má v ČEZu sedmdesátiprocentní podíl prostřednictvím resortu financí.

Vyjádření Babiše v HN vyjadřuje nedůvěru ČEZu a zasazuje Temelínu další ránu

„Jeho oznámení v dnešních Hospodářských novinách, že chce, aby ČEZ vyplatil dividendu ze 100 % svého zisku, vyjadřuje jasnou nedůvěru vůči vedení společnosti a zasazuje Temelínu v posledních týdnech již třetí ránu,“ tvrdí Best.

Celý článek ZDE

První rána pro Temelín přišla v podobě zamítnutí návrhu na zavedení garantované výkupní ceny elektřiny pro jadernou elektrárnu Hinkley Point C. Další ranou je ukrajinská krize a možnost dovozu břidlicového plynu z USA.

Zvýšení vývozu americké energie zpochybní smysluplnost rozšíření Temelína

K tomu se zatím Česko staví negativně. Erik Best nicméně dodal: „Jakýkoli signál avizující zvýšení vývozu americké energie v reakci na dění na Ukrajině by vyjednávací pozici Evropské unie dále posílil, ale zároveň by o to víc zpochybnil ekonomickou smysluplnost rozšíření Temelína.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…