Erik Best napsal o "drzém" Kalouskovi. Je prý akcionářem této firmy, která obchoduje se státem

04.02.2015 15:12

Nad včerejší tiskovou konferencí TOP 09 se na svém webu Fsfinalword.cz zamýšlí americký novinář dlouhodobě žijící v ČR Erik Best. Podle jeho názoru se o Miroslavu Kalouskovi dá říct spousta ošklivých věcí, ale jedno se mu musí nechat. „Je to kus mazaného rošťáka. Kdo jiný by měl tu drzost po deseti letech porcování medvěda a lupu v roli rozpočtového cara označit Sobotkův kabinet za přeborníka v udělování cinknutých zakázek?“ píše Best v úvodu svého zamyšlení.

Erik Best napsal o "drzém" Kalouskovi. Je prý akcionářem této firmy, která obchoduje se státem
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Pozastavuje se nad tvrzením TOP 09, že žádná česká vláda nerozdělila tolik veřejných zakázek bez výběrového řízení. Kalousek toto tvrzení podpořil tím, že vládě vmetl do tváře její slib prosadit návrhy Rekonstrukce státu. Současně Sobotkův kabinet obvinil z pokrytectví.

„Kalousek je samozřejmě také pokrytec, jen má tentokrát náhodou úplnou pravdu,“ podotýká Best s tím, že vláda by skutečně měla přestat udělovat tolik zakázek bez řádných výběrových řízení.

Například s firmou Kapsch ČR by už stát bez výběrového řízení neměl uzavírat žádnou další smlouvu na výběr mýtného. „A pokud to rozčílí její akcionáře (jedním z nichž je prý jistý Miroslav Kalousek), takový je zkrátka život,“ uzavírá Erik Best své zamyšlení.

  • Celý text Erika Besta najdete ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…