Erik Best píše, co spolkne Andrej Babiš

25.11.2014 15:11

Americký novinář dlouhodobě žijící v Praze Erik Best se na svém webu fsfinalword.cz zabývá střetem zájmů ministra financí. Všímá si tvrzení Andreje Babiše, že jeho střety zájmů voličům ANO nevadily. Protože o jeho obchodních zájmech věděli a přesto pro ANO hlasovali.

Erik Best píše, co spolkne Andrej Babiš
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Best ale upozorňuje na to, že pokud Babiš větší mírou vstoupí do zdravotnictví, bude pro něj těžší argumentovat tím, že voliči věděli o jeho obchodních aktivitách a schvalovali je.

Americký novinář poukazuje na to, že Babišův investiční fond Hartenberg Holding provedl svoji první akvizici ve zdravotnictví teprve letos. „Z investované částky zatím není třeba si dělat těžkou hlavu, to by se ale změnilo, kdyby Babiš nebo Hartenberg usilovali o převzetí zdravotnické společnosti Agel od Tomáše Chrenka,“ upozorňuje Best na možnost, kam Babiš může směřovat své další investice.

Domnívá se, že kdyby k takové transakci došlo, vrhlo by to jiné světlo na Babišovy výpady proti ministru zdravotnictví Svatopluku Němečkovi. „A svědčilo o takovém 'novém' střetu zájmů, že volání po Babišově rezignaci by bylo oprávněné,“ uzavírá žurnalista Erik Best.

Celý článek najdete zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…