Erik Best píše o zdraví Miloše Zemana. Padlo jméno Brežněv

04.11.2013 16:51

Komentátor Erik Best se ve svém pravidelném blogu na webu The FleetSheet tentokrát vrací ke spekulacím o zdravotním stavu prezidenta republiky. Ten, jak americký komentátor poznamenal, „ve středu ráno zakopl o koberec, následně se už skoro týden neukázal“.

Erik Best píše o zdraví Miloše Zemana. Padlo jméno Brežněv
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Čím déle bude hlava státu se svým veřejným vystoupením otálet, tím více podle něj budou média i veřejnost spekulovat, jak to se zdravotním stavem hlavy státu vlastně je. Magazín Týden již spekuluje, zda nemohl Zeman prodělat mozkovou mrtvici.

Navíc teď prý nastane pastva pro právníky, obzvlášť ty, kteří milují bizarní konstrukce. Pokud prezident není schopen svou funkci vykonávat, přecházejí totiž podle čl. 66 Ústavy jeho pravomoci na premiéra, předsedu sněmovny a předsedu Senátu. Jenže k tomu se musí usnést obě komory Parlamentu, což je u Poslanecké sněmovny aktuálně problém, protože Zeman ji svolal až na 25. listopad.

Celá glosa Erika Besta ZDE.

Pak je prý také otázka, jak to dělat se jmenováním vlády. Nového premiéra musí podle Ústavy jmenovat prezident a je otázkou, zda čekat avizovaných šest týdnů, než se Miloš Zeman zotaví. Zkrátka se naše zmatená politická situace ještě více zamotává, neboť k prezidentovi mnozí hleděli jako k poslední jistotě.

„Zeman by měl projevit nějaké známky života, jinak se opět začne skloňovat jméno Leonid Brežněv. Ten se v posledním roce svého života na veřejnosti ukazoval zřídkakdy,“ doporučil závěrem své glosy komentátor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…