Erik Best označil Andreje Babiše za největšího kmotra a nařkl ho z vydírání

09.04.2015 13:42

Na poslední spory politiků ohledně podpory biopaliv reagoval na svém webu fsfinalword.cz americký novinář dlouhodobě žijící v Česku Erik Best. Situace okolo podpory biopaliv mu připomněla jeden nejmenovaný film.

Erik Best označil Andreje Babiše za největšího kmotra a nařkl ho z vydírání
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Nejprve Best poukazuje na to, že v politice se často stává, že někdo pronese výhrůžku. Když se jí nedbá, může to mít bezprostřední politické následky, dokonce i pád koaliční vlády. Jako příklad uvádí pohrůžku jedné strany druhé, že pokud bude prosazovat nižší daně, bude druhá strana muset vystoupit z koalice.

Podle Besta je v politice vzácnější výhrůžka založená na obchodních zájmech jediného člověka. „Když budete strkat nos do mého zákona o biopalivech,“ například, „svrhnu koaliční vládu,“ uvádí novinář ve zřejmé narážce na počínání Andreje Babiše. Podle Besta takové jednání překračuje meze typického politického handlování a přerůstá do sféry zločinného vydírání.

To je známé z filmů: „Luca Brasi mu k hlavě přiložil pistoli a můj otec ho ujistil, že na smlouvě bude buď jeho mozek, nebo jeho podpis,” cituje žurnalista scénu z nejmenovaného filmu a dodává: „Nahraďte Lucu Brasiho předsedou poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem a Dona Corleona Andrejem Babišem a bude vám to jasné,“ dodává Best s tím, že Babiš tolik toužil být vnímán jako skutečný kmotr Kellnerova střihu, ,,že se z něho stal ten největší ze všech".

Best před třemi lety sestavil seznam pěti rodin, které ovládají Česko. Babiše mezi ně tenkrát vůbec nezahrnul.

  • Celá poznámka Erika Besta je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…