Erik Best vyzval k zastřelení...

29.07.2014 14:32

Známý americký novinář Erik Best se ve svém nejnovějším příspěvku na webu Final Word zamýšlí nad západním způsobem myšlení a jeho zářném příkladu v jednom paragrafu českého občanského zákoníku. Jeho znění amerického novináře rozčílilo tak, že by neváhal autory rovnou zastřelit.

Erik Best vyzval k zastřelení...
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Více než cokoli jiného, než nevyhratelné války, drtivé zadlužení, oficiálně podporovaná korupce, to, co skutečně táhne západní civilizaci ke dnu, je západní způsob myšlení. Byl už natolik překroucen, že je jen stěží rozpoznatelný jako základ naší společnosti,“ začíná Best svůj komentář.

Za zářný příklad tohoto uvažování považuje novinář paragraf z nového občanského zákoníku. V něm stojí, že pokud rodiče chtějí svému dítěti ukončit stavební spoření, musí k tomu mít posvěcení soudu. „Toto podrývá autoritu rodičů rozhodnout, co je pro rodinu nejlepší, a tím i celý koncept rodiny,“ podotýká Best.

„Třicetiletý soudce, který v životě nic jiného nedělal, je najednou vtlačen do pozice toho, kdo je k rozhodnutí povolanější než rodiče. Bez ohledu na věhlas právníků, kteří tuto klauzuli do nového občanského zákoníku zařadili, bychom je měli, obrazně řečeno, vyvést ven a zastřelit,“ přichází s poněkud drastickým řešením problému.

Celý komentář k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…