Erik Tabery: Kdo se baví s Okamurou, patří na hanbu

27.10.2017 18:32

Šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery se zhurta pustil do Tomia Okamury (SPD). Novinář nechápe, jak je možné, že se s tímto radikálním politikem členové ostatních stran vůbec baví. Každý, kdo Okamuru podporuje, patří na hanbu.

Erik Tabery: Kdo se baví s Okamurou, patří na hanbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Tabery

Ještě neuplynul ani týden od voleb, ve kterých významně uspěl také Tomio Okamura se svým hnutím Svoboda a demokracie, a nestrannému pozorovateli by se prý mohlo zdát, že Okamura takřka ty volby vyhrál. Předseda SPD se snaží jednat se všemi politiky o prosazování svého politického programu. Jak tak spěchá ze schůzky na schůzku, stíhá rozdávat ještě rozhovory novinářům a tváří se při nich docela sebevědomě. Opakovaně si u vítěze voleb Andreje Babiše řekl o účast ve vládě.

Neuspěl, ale podle Taberyho je hrozivé už to, kolik prostoru se radikálnímu Okamurovi v Česku dostává. „Jde od schůzky k schůzce (cestou vždy do novinářských mikrofonů někoho pozuráží), diktuje si podmínky, žádá o křesla ve vedení Sněmovny a v čele klíčových výborů. Jak je vůbec možné, že se někdo s takovým extremistou baví?“ kroutil hlavou šéfredaktor.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zdá se prý čím dál jasnější, že Okamura nakonec nějak podpoří vládu hnutí ANO. Komunisté možná učiní totéž, a Babiš se tak bude moct stát premiérem díky pomoci dvou extremistických stran. Nejen pro hnutí ANO a komunisty, ale také pro další politické strany, které by snad s Tomiem Okamurou spolupracovaly, má Tabery jasný vzkaz.

„Okamura nepatří do vedení Sněmovny, ale na hanbu. A kdo ho podporuje, patří tam s ním,“ uzavřel šéfredaktor.

Celý komentář naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…