Estébácká kreaturo. Politik ODS, který prvně vynesl zprávu o pískotu na Andreje Babiše, se znovu projevil

28.05.2015 8:12

Dle posledních průzkumů veřejného mínění patří ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš k nejpopulárnějším politikům v zemi. Není tomu však nutně všude a za každé situace. Jak jsme včera informovali, na sněmu měst a obcí sklidil Babiš bouři posměchu. Starosta Žabčic v Jihomoravském kraji Vladimír Šmerda poté ve svém „protibabišovském“ tažení pokračoval i Facebooku.

Estébácká kreaturo. Politik ODS, který prvně vynesl zprávu o pískotu na Andreje Babiše, se znovu projevil
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Komu byste nejraději dali pomyslnou červenou kartu a poslali ho pryč z politiky?

hlasovalo: 21672 lidí

Krajský zastupitel za ODS a starosta Žabčic nacházejících se poblíž Brna Vladimír Šmerda po výše zmíněném sněmu uvedl, že se stal ministr Babiš terčem posměchu a označil jej za „nejméně kompetentního ministra financí všech dob“. Šmerda také konstatoval, že Babiš „nedokázal odpovědět adekvátně ani na jednu ze dvaceti položených otázek“. Jeho slova v textu publikovaném původně na serveru Echo24 potvrdila i starostka obce Bukovany Jana Šimečková. Ta uvedla, že po vystoupení ministra Babiše byli přítomní starostové doslova v šoku. „Očekávali jsme více erudovanosti v oboru,“ uvedla Šimečková.

Neúspěšného vystoupení ministra financí si povšiml také europoslanec Jan Zahradil, který jej s ironií sobě vlastní přirovnal k legendárnímu vystoupení bývalého komunistického politika Jakeše na Hrádku. „Ten člověk nakonec dopadne hůř, než si sám umí představit,“ napsal Zahradil na Facebooku.

Starosta Šmerda na Andreje Babiše myslí i po odeznění zprávy o pískotu na něj, o čemž svědčí jeho facebookové příspěvky.

„Tak nevím. Mám spoustu kamarádů jak v ČSSD, tak u lidovců. Jsou to dobří starostové, místostarostové, krajští zastupitelé i můj místostarosta je lidovec a já doufám, že bude v budoucnu pokračovat v mojí práci u nás na radnici. Proto mi vrtá hlavou, jestli se alespoň doma potají tito slušní lidé stydí za tu spolupráci s tou estébáckou kreaturou“, napsal rozzlobený starosta. A to ještě nebylo zdaleka vše. Ve stejném duchu pokračoval ve svém následujícím Facebookovém komentáři. „Kdysi jsem miloval bigbít, toužil jsem po svobodě a ošoupaných riflích. Měl jsem rád hudbu, kterou nám zakazovali. To byl můj celý svět. Dnes tento svět ovládají estébáci a lidé, proti kterým jsem celý život bojoval. Je mi smutno.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…