Etnický původ mladých kriminálníků ve Švédsku není znám, ale... Švédský server opatrně naznačil, jaká je pravda

31.07.2017 8:40

Ve Švédsku se do centra pozornosti médií opět dostala kriminalita mladých migrantů. Konkrétně v ulicích Stockholmu se pohybují stovky dětí přistěhovalců, se kterými si místní úřady nevědí rady.

Etnický původ mladých kriminálníků ve Švédsku není znám, ale... Švédský server opatrně naznačil, jaká je pravda
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Švédsko se díky liberální přistěhovalecké politice socialistických vlád začíná pomalu měnit v zemi, která není schopna svým občanům zajistit bezpečnost. Nedávno švédská, ale i světová média informovala o nárůstu počtu tzv. no-go zón, kterých je aktuálně přes šedesát, a policie zde v podstatě není schopna zajistit právo a pořádek. Většina z těchto oblastí se zvýšeným počtem přistěhovalců ze třetích zemí světa se nachází na okraji velkých měst.

Nicméně kriminalita je ve zvýšené míře přistěhovalci páchána i v městských částech, kterým zatím označení „no-go zóna“ příliš nesedí. Policie před několika dny zveřejnila informace o dramatickém nárůstu zločinnosti, kterou páchají migranti mladší patnácti let. V jednom případě však bylo dle poznatků vyšetřovatelů mladému kriminálníkovi dokonce devět let. Ovšem i přes velmi nízký věk jsou tyto „děti ulice“ postrachem celého Stockholmu.

Celý text v angličtině je ZDE.

Brutalita a drzost mladých přistěhovalců si přitom nikterak nezadá s dospělými zločinci. Jak píše server Local, ve čtvrti Stockholmu Södermalm byla například oloupena oběť o svůj mobilní telefon v jednom ze zdejších oblíbených barů ve dvě hodiny ráno. Když se jej nejmenovaný muž snažil zasunout zpátky do kapsy. V následném souboji však dostal tvrdou ránu do obličeje. Dva mladí kriminálníci stihli utéci, ale později je policie stejně dopadla.

Oběť násilné krádeže sice nepotřebovala odvoz do nemocnice, ale přesto si bude díky šrámům v obličeji na tu noc dlouho pamatovat. Ve stejný den potom útočila ve čtvrti Södermalm čtveřice gangsterů v dětském věku, kteří se svoji oběť snažili oloupit pomocí nože. Nikomu se nakonec nic nestalo a všichni byli opět dopadeni policií. Místní vyšetřovatelé přiznávají, že problémy s dětskými gangy trápí hlavní město Švédska posledních pět až šest let.

Internetový server Local zmiňuje, že etnický původ dětských kriminálníků nebyl zveřejněn, ale připomíná, že před nedávnem švédské úřady hovořily o téměř jednom tisíci dětí bez domova, které přišly převážně ze severoafrických zemí a ztrpčují životy obyvatelům Stockholmu v okolí hlavního nádraží. Vzhledem k jejich nízkému věku a absenci jakýchkoli dokumentů je však obtížné je vracet do jejich mateřských zemí. Ostatně tyto země je odmítají přijmout i tehdy, když o to dětští lapkové projeví zájem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…