Euro? Seberou nám naše rezervy, oznámil lídr Vít Jedlička. O EU zaznělo víc

21.05.2019 14:35

Vít Jedlička, kandidát uskupení Svobodní, Liberland a Radostné Česko – Odejdeme bez placení, a předseda Strany nezávislosti ČR František Matějka byli hosty předvolební debaty Regionální televize na téma Koruna, nebo euro.

Euro? Seberou nám naše rezervy, oznámil lídr Vít Jedlička. O EU zaznělo víc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Liberlandu Vít Jedlička se sklenicí piva Liberbeer

„Ne, Česká republika by neměla zavádět euro,“ shodli se Jedlička i Matějka. „Je tam spousta skrytých věcí, o kterých Češi nemluví. Je tam ztráta devizových rezerv, které jsou dnes ohromné, je to vážné ohrožení. Devizové rezervy by přešly pod správu ECB, je to takový náš národní polštář, který jsme nahromadili. Je to to gró, proč si korunu ponechat, neboť by to jinak  přešlo pod správu Bruselu, a to my nechceme,“ sdělil poté Jedlička. 

Anketa

Je dobře, že Babišova vláda přidává důchodcům a dětem?

hlasovalo: 7203 lidí

„Určitě to pro nás není ten hlavní důvod. Nám jde o něco, co je podstatně důležitější, a to je otázka principu národní suverenity. Chcete-li mít vlastní nezávislý stát, tak si jej musíte umět bránit. Pro nás je nesmírně důležité uchovat korunu jako národní měnu právě proto, že to je jeden ze symbolů vlastního státu,“ dodal Matějka.

„Myslím si, že jen sebevražedný ekonom může doporučovat přijetí eura,“ sdělil dále Jedlička. „Chápu, že lidé jako je Švejnar, jako je Sedláček, hájí euro, protože to je globalizovaný nástroj na ovládnutí lidí, a to oni ze své pozice, ať už pracovali, kde pracovali, v zásadě hájí jako správnou cestu. Euro je ryze politický projekt a projekt bank, tak si všimněte, že euro nahrazuje silové válečné prostředky, je to způsob, jak obsadit území. Je to způsob, jak zrušit suverenitu a nezávislost jednotlivých států, je to způsob, jak ovládat lidi v konkrétních státech. Je to způsob, jak přerozdělovat bohatství vytvořené v jednotlivých aglomeracích v Evropě,“ podotkl dále Matějka.

Matějka se pak vyjádřil i k odporu Čechů vůči euru. „My jsme se vstupem do Evropské unie zavázali přijmout euro. Všechny tanečky jsou falešnou hrou,“ podotkl Matějka. „Jediná naděje, jak zachovat českou korunu v České republice, je vystoupení z Evropské unie,“ míní Matějka, že Unie není zreformovatelná, jak slibuje Jedlička.

Jedlička však uvedl, že není reálné, aby Česko opravdu Evropskou unii opustilo dříve než za pět let. „To musí uzrát,“ sdělil Jedlička. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…