Europarlamentní matadoři se modlí za kroužky. Tito pánové dnes prý mají pěkné nervy

24.05.2014 9:28

Právě probíhající eurovolby se netěší nijak velkému zájmu voličů. To teoreticky může vést k výraznějšímu úspěchu euroskeptických stran. Může se ale také stát, že o štědře financované křeslo europoslance přijdou jedni z mála europoslanců, které si čeští občané pamatují. Řeč je o Liboru Roučkovi (ČSSD), Miloslavu Ransdorfovi (KSČM) nebo Janu Zahradilovi (ODS).

Europarlamentní matadoři se modlí za kroužky. Tito pánové dnes prý mají pěkné nervy
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Sobotní MF Dnes si všímá, že straničtí matadoři usazení v Bruselu to mají nahnuté. Kupříkladu známému komunistickému europoslanci Miloslavu Ransdorfovi uškodily jeho dluhy a následné exekuce. Na stranické kandidátce skončil až šestý, dříve býval lídrem. Podobně na tom je Libor Rouček z ČSSD, který z pozice lídra v minulých volbách sestoupil na deváté místo. Prý proto, že neměl dost nominací.

„Snažím se získat co nejvíc preferenčních hlasů. Ještě dnes jsem byl v Kladně a tam lidé prohlašovali, že mě budou kroužkovat,“ řekl v pátek Rouček. Zatím ale neví, co by dělal, pokud by přestal být europoslancem. Hodlá si počkat na volební´výsledky.

Lídr ODS Jan Zahradil si v dnešních volbách nepřipouští, že by se europoslancem nestal, ale vzhledem ke katastrofálnímu výsledku ODS V předčasných volbách do sněmovny se nabízí otázka, zda ODS překročí 5 % hlasů, bez kterých do europarlamentu vůbec nevstoupí. V roce 2009 ODS eurovolby v Česku vyhrála s 9 obsazenými mandáty, teď prý počítá se třemi. Ani on nemá alternativní plán, co by dělal, kdyby neuspěl.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…