Europoslanec Kožušník do čela ODS? I to je podle serveru možné

22.11.2013 8:18

Delegáti lednového kongresu ODS si budou volit nového šéfa. Podle serveru Česká pozice by se jím mohl stát europoslanec a vášnivý sportovec Edvard Kožušník. Jeho jméno prý zaznělo při rozhovorech s poslanci občanské demokracie. Právě on může být příkladem, že ODS dokáže nabídnout kvalitní kandidáty na předsedu strany.

Europoslanec Kožušník do čela ODS? I to je podle serveru možné
Foto: Edvard Kožušník
Popisek: Europoslanec Edvard Kožušník

Ačkoli se podle České pozice může zdát nereálné, aby si delegáti kongresu vybrali za šéfa strany právě Edvarda Kožušníka, kupříkladu senátor Jaroslav Zeman je přesvědčen, že šanci na získání nominace europoslanec má. "Jde o jazykově vybaveného, vzdělaného, zcestovalého politika, který je v ODS dost dlouho," vypočítává senátor Kožušníkovy přednosti. Kromě toho by splňoval požadavek po nové tváři ve vedení.

Edvard Kožušník

  • ODS
  • Svět není ani černý ani bílý
  • mimo zastupitelskou funkci

Sám poslanec Evropského parlamentu se ke své kandidatuře staví s rezervou, úplně ji ale nevyloučil. "ODS se v současné chvíli nachází v tak závažné situaci, v níž každý, jehož jméno zazní jako poptávka členské základny právě ve spojitosti s kandidaturou na funkci předsedy, má povinnost se tím zcela seriózně zabývat. V tuto chvíli však až na výjimky neproběhly žádné nominační sjezdy. Proto považuji tuto otázku za předčasnou," uvedl na dotaz České pozice.

Na Kožušníkovo jméno prý přitom server narazil i při rozhovorech s poslanci ODS. "Je to docela sympatický člověk. A hlavně sportovec. Určitě bychom ho měli mít někde výš," řekl jeden z nich pod podmínkou anonymity.

Topolánek a Sobotka. Dvě klíčové postavy

Kožušníkovu politickou kariéru formovali podle České pozice dva přední občanští demokraté. Prvním důležitým kontaktem byl někdejší senátor a později předseda ODS Mirek Topolánek, kterému dělal europoslanec poradce. Druhou výraznou postavou je Přemysl Sobotka, Kožušník pracoval jako ředitel jeho sekretariátu.

"Vedení by mělo být složeno z lidí, kteří nebyli v tom současném a nejsou spojeni s neúspěchy v několika posledních volbách. Pokud bude Edvard Kožušník opravdu kandidovat na předsedu, může se stát součástí restartu strany. Jak ho znám, svoji politickou roli by ustál se ctí a dobře," uvedl Sobotka pro Českou pozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…