Europoslanec Niedermayer už je členem TOP 09

30.11.2017 14:40

Europoslanec Luděk Niedermayer vstoupil do TOP 09. Bývalý viceguvernér České národní banky se stal členem regionální organizace strany v Praze 2 tento týden, sdělil dnes ČTK pražský krajský manažer TOP 09 Petr Kučera.

Europoslanec Niedermayer už je členem TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Do strany Niedermayer následoval dalšího europoslance zvoleného za TOP 09 Jiřího Pospíšila, který se o víkendu stal předsedou strany.

Niedermayer, který je europoslancem od roku 2014, chce TOP 09 pomoci v ekonomické oblasti a ve srozumitelnější prezentaci evropských témat. „Věřím v hodnoty a zásady, které TOP 09 reprezentuje. Jsem přesvědčen, že představují tu správnou cestu k dobré budoucnosti naší země,“ uvedl Niedermayer v tiskové zprávě.

Niedermayer se v roce 1996 stal ve 29 letech nejmladším členem bankovní rady ČNB. O čtyři roky později byl jmenován jejím viceguvernérem. Po osmi letech ve funkci odešel do soukromého sektoru. „Věřím, že bude motivovat další, aby právě nyní vstoupili do TOP 09,“ uvedla předsedkyně TOP 09 v Praze 2 Jana Cagašová.

TOP 09 v říjnových volbách jen těsně překonala pětiprocentní hranici a udržela se ve Sněmovně se sedmi mandáty. Dosavadní předseda strany Miroslav Kalousek o víkendu funkci neobhajoval, protože nechtěl, aby jeho osoba bránila možné integraci v pravé části politického spektra. Kučera dnes uvedl, že od voleb podalo přihlášku do TOP 09 přes 260 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…