Europoslanec Telička: Část Evropské komise funguje v bublině

07.05.2016 19:20

Plánované zavedení bezvízového styku s Tureckem i nejnovější návrh, aby se členské státy mohly „vykoupit“ z přijímání žadatelů o azyl, kritizuje europoslanec Pavel Telička (ANO).

Europoslanec Telička: Část Evropské komise funguje v bublině
Foto: Petr Kupka
Popisek: Europoslanec Pavel Telička na přednášce pro studenty Ekonomické fakulty VŠB-TU Ostrava

„Otázka víz neměla být do dohody s Tureckem vůbec zahrnuta. Kromě toho Turecko teď sice splňuje téměř všechny podmínky pro zavedení bezvízového styku, ale i kdyby neplnilo jen jednu nebo dvě, nemůže to být aktuální,“ řekl Pavel Telička v rozhovoru na ČT 24.

Dohodu s Tureckem považuje europoslanec Telička za relativně dobrou, i když cena, kterou za ni platíme, je vysoká.

Celý text je ZDE

„Vyprodáváme své hodnoty a zásady. To je ze středně- a dlouhodobého hlediska nešťastné a otočí se to proti Evropské unii,“ varoval.

Evropská komise přichází s návrhy, které EU rozdělují

Návrh, že by členské státy dostaly možnost odmítnout žadatele o azyl přidělené podle relokačních kvót, ale za každého odmítnutého by zaplatily 250 000 euro, považuje Pavel Telička za velmi nešťastný. Migrační krizi může podle jeho názoru zvládnout pouze jednotná EU. Jenže Evropská komise přichází s návrhy, které ji rozdělují.

Rozpad Schengenu by nejvíce poškodil země, jako je ČR

„Vypadá to jako další křeč ze strany Evropské komise. Ta si neustále zahrává s kroky, které Evropskou unii polarizují. Na mnoha místech včetně Kremlu se musí smát, až se za břicho popadají. Zdá se mi, že část Evropské komise funguje v bublině a není přístupná argumentům ani veřejnému mínění,“ řekl Telička.

Mezi riziky plynoucími z rostoucího napětí v EU je podle europoslance také rozpad schengenské zóny volného pohybu. Telička se obává, že by nejvíce poškodil otevřené, exportní země včetně České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…