Europoslanec Telička a uprchlíci. Přečtěte si více

25.12.2015 21:00

Z PROFILŮ Europoslanec Pavel Telička (ANO) odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjádřil se k cenzuře, jejíž nastolení v EU může hrozit ve jménu potlačování nenávisti. Stranou jeho pozornosti nezůstal ani islám a řeč přišla i na evropské zvyky, které se možná budou upozaďovat. Kvůli uprchlíkům.

Europoslanec Telička a uprchlíci. Přečtěte si více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Telička

„Která víra muslimům nevadí a váží si jí...? A proč za posledních x desítek let ubylo tolik křesťanů v muslimských zemích? To je ta většina umírněných vybila,“ ptal se čtenář vystupující pod přezdívkou Virtuozs. Politik odvětil, že se v těchto otázkách bohužel nevyzná natolik, aby na ně mohl fundovaně odpovědět. Poznamenal pouze, že přístup muslimů k různým vírám nelze zobecňovat. Každý muslim to může vnímat jinak.

Pan „Docent“ položil dotaz týkající se svobody slova a cenzury, kterou údajně chystá Evropská unie pro různé webové stránky. „Máme se těšit na návrat totalitních praktik a novodobých cenzorů, kteří budou určovat, jaká informace je pro občany vhodná a která ne? SVOBODA SLOVA tady není proto, aby se svobodně diskutovalo o počasí, ale aby se říkaly velice kontroverzní věci!“ konstatoval jasně občan. Narážel tím na debatu o vymazání nenávistných výroků na internetu. V posledních měsících se tyto výroky týkají uprchlíků mířících do Evropy.

Telička dal muži za pravdu. Na omezování svobody slova je prý také velmi citlivý. Svoboda slova je zásadní a je třeba si ji hájit. „Otázkou však je, zda by vlastníci či provozovatelé portálů a sociálních sítí měli bránit distribuci nenávistných výroků a nejrůznějších informací, které mohou ohrožovat naši bezpečnost. O tom se jistě povede složitá debata. Každopádně nelze připustit, aby snaha zabránit výše uvedenému byla nepřiměřená a ohrožovala svobodu projevu a slova,“ uvedl Telička.

Další odpovědi europoslance Teličky naleznete zde

S běženci souvisel i zatím poslední dotaz na Teličku. Před Vánoci informoval server ParlamentníListy.cz o tom, že některá německá města zvažují utlumení silvestrovských oslav, aby se nedotkly uprchlíků. Paní Olinka se politika ptala, zda mu toto jednání přijde v pořádku. Jí rozhodně ne. „Pokud je to pravda, tak mi to přijde skutečně nepřiměřené, i když nejsem zrovna zaníceným zastáncem petard a ohňostrojů, především kvůli zvířatům, pokud jsou nablízku,“ odvětil politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…