Europoslanec Vlasák bude nadále pracovat pro Svaz měst a obcí

26.05.2014 13:11

Místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák (ODS), který v evropských volbách neobhájil funkci europoslance, bude pokračovat z pozice místopředsedy v práci pro Svaz měst a obcí. O dalších nabídkách na působení v politice či v soukromém sektoru se chce rozhodnout v červnu, řekl dnes ČTK.

Europoslanec Vlasák bude nadále pracovat pro Svaz měst a obcí
Foto: ODS
Popisek: Europoslanec Oldřich Vlasák

"Nabídek už padlo z oblasti politiky i podnikání více. Nyní chci zanalyzovat s chladnou hlavou tyto volby a pak se rozhodnu. Nechávám si všude dveře otevřené," řekl Vlasák, který o znovuzvolení usiloval ze čtvrtého místa kandidátky ODS. Někdejší hradecký primátor se stal europoslancem v roce 2004, opětovně zvolen byl v roce 2009. Od ledna 2012 působí v pozici místopředsedy Evropského parlamentu.

Vlasák dnes uvedl, že by rád nadále působil také v královéhradeckém zastupitelstvu. "Lídra pro komunální volby zvoleného máme. To je Martin Soukup, nyní se bude schvalovat pořadí na dalších místech," řekl Vlasák, který nevyloučil ani kandidaturu do Senátu ve volebním obvodě Hradec Králové.

Vlasák: Je pozitivní, že většinu získaly středopravicové strany

Evropské volby vyhrálo hnutí ANO se ziskem 16,13 procenta hlasů. Strana TOP 09 obdržela 15,95 procenta, ČSSD 14,17 procenta, KSČM 10,98 procenta, KDU-ČSL 9,95 procenta a ODS 7,67 procenta hlasů. Europoslance má i Strana svobodných občanů, která získala 5,24 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 18,20 procenta voličů.

"Výsledek ODS je od posledních parlamentních voleb lepší, je to signál pro podzimní volby, že se ODS dostává trošku do trendu. Pozitivní také je, že středopravicové strany získaly většinu," řekl k výsledkům voleb Vlasák. Nízká volební účast ho však prý zaskočila.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…