Europoslankyně, kterou nemá rád Andrej Babiš, se znovu rozjela. Tentokrát povyprávěla, jak v Bruselu funguje Věra Jourová

01.06.2017 17:27

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš nemůže přijít německé europoslankyni a šéfce rozpočtového výboru Ingeborg Grässleové na jméno. Veřejně o dámě prohlásil, že na něj lije „kýbl sr*ček“. Ale zdá se, že Ingeborg Grässleová nezůstane jen u kritiky Andreje Babiše. Na paškál už si vzala také českou eurokomisařku a někdejší místopředsedkyni hnutí ANO Věru Jourovou.

Europoslankyně, kterou nemá rád Andrej  Babiš, se znovu rozjela. Tentokrát povyprávěla, jak v Bruselu funguje Věra Jourová
Foto: TV Prima
Popisek: Věra Jourová hostem Partie na TV Prima

Německá europoslankyně a šéfka rozpočtového výboru Ingeborg Grässleová se znovu ozývá. Na sociální síti Facebook už nekritizuje jen šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, ale také českou eurokomisařku Věru Jourovou, která se stará např. o agendu ochrany spotřebitelů. Podle Grässleové je také Jourová ve střetu zájmů, protože se do Evropské komise dostala coby někdejší česká ministryně a místopředsedkyně hnutí ANO. Babišova hnutí.  

„Bohužel, podívejme se také do Evropské komise. Jakou roli zde hraje eurokomisařka, která vzešla ze stejné strany jako český oligarcha? Nemá také ona střet zájmů?“ ptala se německá politička v narážce na Jourovou. „A kdy už dostaneme na stůl závěry české policie nebo evropského Úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) alespoň v jedné z Babišových kauz?“ dodala.

Samotnému Babišovi německá poslankyně vyčítá, že po roce 2009 získal jako český podnikatel z EU asi 200 milionů euro, tedy v přepočtu asi pět miliard korun. Ale od roku 2014 současně zastával funkci ministra financí a vedl úřad, který měl v Česku dohlížet na čistotu přidělování evropských dotací. Tady je podle Grässleové jasný střet zájmů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…