Europoslankyně se pustila do dvojí kvality potravin v EU. A přidala ještě mnoho příkladů navíc

23.07.2017 14:57

Europoslankyně Olga Sehnalová (ČSSD) se ve svém komentáři na serveru ParlamentníListy.cz zaměřila na dvojí kvalitu potravin.

Europoslankyně se pustila do dvojí kvality potravin v EU. A přidala ještě mnoho příkladů navíc
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

„Když jsem poprvé poukázala v Evropském parlamentu na průzkum Asociace spotřebitelů Slovenska, který jako první už v roce 2011 na rozdílnou kvalitu značkových výrobků upozornil, téma se zdálo být politicky zcela nezajímavé,“ podotkla úvodem Sehnalová s tím, že skutečným politickým tématem se dvojí standardy staly přičiněním Slováků letos na jaře.

„'Když letíte v letadle, také předpokládáte, že je bezpečné, ale nepřesvědčujte nás, že sedíme v business třídě, když letíme v lowcostu', byl poměrně chytlavý příměr, který premiér Fico ve Varšavě na summitu lídrů V4 pro dvojí kvalitu použil,“ poznamenala europoslankyně a uvedla, že dvojí standardy jako nekalá praktika se postupně staly jistou symbolikou dvojího metru v Evropě.

„Nejen pokud jde o potraviny a další zboží, ale také například pro mzdy za stejnou práci ve stejné firmě nebo různé poťouchlosti, kterým jsou vystaveni v poslední době například řidiči a mnohé další příklady dvojího metru a velmi tvrdého hájení vlastních zájmů v EU, navzdory rétorice, která pravou podstatu věci často zakrývá. Staly se symbolikou stále rozdělené Evropy a pocitu jakéhosi švindlu, kterého se stará Evropa na té nové dopustila a dopouští. Je vcelku lhostejno, zda se rozdílných výrobků najde třetina či polovina,“ zmínila Sehnalová s tím, že to, že se to vůbec děje, nám vadí z principu.  

  • Původní text ZDE

„Jsme zatím stále ve fázi přesvědčování, že o konzervu z kuřecího separátu místo vepřového masa opravdu nestojíme. Inu, bruselské ledy pukají velmi pomalu. Dvojí kvalita je symbol, který je možná zástupný, ale je srozumitelný. Možná je i symbolem, že rozdělení Evropy na chudou a bohatou, na žáky a jejich mentory, už je dost a že evropské fondy opravdu nejsou všechno,“ uzavřela.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…