Eutanazie se v Česku občas provádí, přiznali lékaři

06.10.2012 6:26

Eutanazie je podle českých zákonů považovaná za vraždu. Přesto někteří lékaři anonymně přiznali, že některým pacientům asistovali při smrti. Napsal deník MF Dnes.

Eutanazie se v Česku občas provádí, přiznali lékaři
Foto: Martin Kovář
Popisek: Chirurgický zákrok, ilustrační foto

Morálnost eutanázie je dlouhodobě diskutované téma. Deník provedl průzkum mezi šedesátkou lékařů. Dva přiznali, že se stali svědky eutanazie, tři už o takovém případu slyšeli. Každý čtvrtý doktor připustil, že provádět eutanazii je teoreticky možné.

Přimářka dostala na vlastní přání silnou dávku morfia

„Byl jsem kdysi svědkem toho, že lékařka z nemocnice na vlastní přání dostala od svého kolegy velkou dávku morfia a zemřela. Šlo o primářku jednoho oddělení. Dávku jí podal kolega, který býval, pokud vím, i její přítel. Dostala dávku, odešli jsme pryč a pak byl postě konec,“ popsal eutanazii lékař. Primářka věděla, co ji čeká. A sama dokázala zhodnotit svůj stav.

Dalším svědkem deníku MF Dnes je lékařka, která ovšem odmítla popsat průběh činu, protože se jednalo o někoho z její rodiny.

Z průzkumu také vyplynulo, že eutanazii odmítají až dvě třetiny doktorů. Ti také nepřipouštějí, že by se něco takového dělo. Ostatní řekli, že to je možné nebo se o něčem takovém doslechli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…