Eva Drahošová po návštěvě domova důchodců: Mrzí mě, že se lidé nechají tak snadno přesvědčit nepravdivými argumenty k volbě Zemana

18.01.2018 13:21

Manželka prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše Eva se zapojila do kampaně svého chotě před druhým kolem prezidentských voleb. V Přelouči navštívila domov pro seniory a chystá návštěvy v dalších krajích.

Eva Drahošová po návštěvě domova důchodců: Mrzí mě, že se lidé nechají tak snadno přesvědčit nepravdivými argumenty k volbě Zemana
Foto: Vít Hassan
Popisek: Eva Drahošová

„Máme hodně pozvánek. Každý máme svůj program, abychom obsáhli toho co nejvíc,“ řekla ČTK Drahošová. Dnes večer ji čeká setkání s pardubickým primátorem Martinem Charvátem (ANO) a hejtmanem kraje Martinem Netolickým (ČSSD). Oba vyjádřili Drahošovi podporu.

Choť prezidentského kandidáta navštívila seniory, kteří právě měli keramický kroužek, někteří ale ani nevěděli, kdo jejich návštěvnice je.

Drahošová se seznámila s chodem domova. Někteří jeho obyvatelé jí řekli, že v prvním kole voleb hlasovali pro současnou hlavu státu Miloše Zemana, který se s Drahošem utká příští týden ve finále volby. „Že to tam už zná,“ zdůvodnil senior Miroslav Valenta, proč Zemana volil.

„Trošku jsem to očekávala,“ komentovala to Drahošová. Mrzí ji, že se lidé nechají snadno přesvědčit nepravdivými argumenty. V Jablunkově, Drahošově rodišti, zaslechla, že prezident má pravomoci odebírat důchody. „Prostě nesmysl,“ dodala.

Do domova seniorů v Přelouči přijela na pozvání senátorky Miluše Horské (za KDU-ČSL). „Podporuji slušnou formu, slušné lidství a nelíbí se mi ta sprostota protikandidáta. Ráda jsem paní Drahošové umožnila kontakt ve svém volebním okrsku,“ řekla ČTK Horská.

Manželka prezidentského kandidáta má v plánu ještě setkání v pardubické Základní škole bratranců Veverkových, besedu v krajské knihovně nebo setkání s dobrovolníky, kteří pomáhají v kampani. „Jsou jich asi 2000 a další přibývají,“ uvedla Karolína Brennerová, která má v Drahošově týmu na starosti komunikaci se sponzory.

V pátek Eva Drahošová pojede do Libereckého kraje. Přijala pozvánku na besedu se zaměstnanci krajského úřadu, navštíví Domov u Spasitele, krajskou nemocnici a bude besedovat s obyvateli v Knihkupectví a antikvariát Fryč. Získávat podporu v krajích vyrazil i Jiří Drahoš, který dnes pobývá v Plzeňském kraji.

Manželka současného prezidenta Ivana Zemanová se stala šéfkou Zemanova petičního týmu pro sběr podpisů, jinak ale aktivně na podporu svého muže příliš nevystupuje. V e-mailovém rozhovoru pro server iDnes dnes uvedla, že Zemana ráda doprovodí do televizních debat před volbou. „A pokud manžel bude považovat za vhodné, podpořím jej i veřejně. Podporovala jsem jej vždycky,“ sdělila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…