Eva Holubová: Kdyby mě šoupli k Okamurovi, utekla bych

10.05.2021 14:24 | Ze sítí

Herečka Eva Holubová se na svém instagramovém profilu vyjádřila ke slovům lídra SPD Tomia Okamury, jež pronesl vůči homosexuálům. Podle něj, kdyby jej měl adoptovat homosexuální pár, raději skočí z okna. Holubová to však vnímá jinak.

Eva Holubová: Kdyby mě šoupli k Okamurovi, utekla bych
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herečka Eva Holubová

„Tak dnes naposled natáčení ‚Občanky‘. Bude se mi stýskat. Moc jsem teď nestíhala podrobně sledovat všechno, co se ve světě a hlavně u nás děje, ale včera na mě vylezla slova předsedy SPD Okamury,“ napsala na svůj instagramový profil herečka Eva Holubová.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO sněmovní volby? (Ptáme se od 9.5.2021)

87%
9%
4%
hlasovalo: 12939 lidí

„Čiší z nich populismus na všechny strany, ale je to populismus zlý a nebezpečný, populismus za každou cenu, i za tu, že může ublížit,“ podotkla Holubová. 

„Mám mnoho přátel, mezi nimi i homosexuální páry, nikdy jejich orientace nebyla předmětem našeho vztahu. Je mi to úplně lhostejný do té doby, než někdo začne kopat do práv a svobod nějaké menšiny. Přemýšlela jsem, co bych dělala já, kdybych byla v děcáku a mohla si vybrat, zda půjdu k rozvedenému TO nebo třeba k ‚Dva tátové‘,“ napsala Holubová, že u ní by zvítězili Michal a David, autoři dětských knih a rodiče dvojčat, kteří na Instagramu vystupují pod jménem Dva tátové.

„Ale co kdyby mně šoupli k němu. Neskočila bych z okna, ale utekla. Radši zpátky do děcáku,“ míní Holubová, kdy za zkratkou TO se skrývají Okamurovy iniciály. 

„Vynikající světový dramatik Tennessee Williams, když se ho zeptali na jeho orientaci, řekl: ‚Víte, homosexualita, heterosexualita, není ten problém, to promiskuita nám ničí duši.‘ Vždycky si vzpomenu na úžasný film Americká krása. Znáte? Příběh otce vojáka, jednoho z mladých hrdinů, který tak všeobecně brojí proti homosexualitě, aby zakryl tu svou, kterou prostě neunese. Poslanec TO nemusí hlasovat pro něco, v co nevěří, ale spojovat to se sebevraždou se mi zdá hodně za hranou. Utíkám od těchto nekřesťanských názorů do čistého romantického prostředí a představuji si, koho bych tam ráda potkala. Určitě mnohem radši spisovatelku Virginii Wolfovou nebo Gandalfa, než TO! Co si o tom myslíte vy?“ zeptala se závěrem Holubová, jež se v minulosti netajila tím, že je jí blízká strana TOP 09. 

Holubová se k politice vyjádřila například i před dvěma lety v rozhovoru pro DVTV.cz. V té době se právě stala populární na sociální síti Instagram. 

„Já jsem kdysi šla na Facebook, protože jsem chtěla šmírovat děti. A potom mi moje děti řekly, že Facebook je pasé a že je Instagram, tak mi udělaly ten profil. Mám to ráda, neboť se díky tomu dostávám mezi normální lidi, mohu si s nimi povídat. Nemám čas na to, abych šla do hospody,“ poznamenala Holubová, jež píše na Instagram dlouhé texty a skoro všem lidem odpovídá. Instagram je podle jejích slov taková její zpovědnice; zároveň se také přiznala, že má svého zpovědníka, rabína i psychiatra. 

Rozhovor najdete ZDE.

„Prohraná bitva není prohraná válka. Člověk je tady od toho, aby žil, aby byl užitečný. Mám v sobě velkou lásku k životu a víru v naději. Ale samozřejmě, že jsou zhupy a najednou je ta prázdnota,“ podotkla tehdy doslova Holubová k životu. Své pak řekla také k demokracii. 

„Demokracii cítím jako občanskou povinnost. Jsem z generace, které lhali o minulosti, bála se budoucnosti a štvala ji přítomnost. A já jsem se pak seznámila s Olgou Havlovou a pod jejím vlivem jsem se ze sametové revoluce vydrápala jako občanka. A já už si to nedám vzít,“ poznamenala Holubová, pro niž je svoboda na prvním místě. „Musí se pořád bránit, i když vás to štve,“ zmínila s tím, že lidé za svobodu bojovali i mnohem víc. 

Své pak Holubová řekla i k premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Ona sama nechápe, jak může Babiš chtít řídit stát jako firmu. „To on je můj zaměstnanec, nechápu, že ho lidi volí,“ poznamenala s tím, že jej zřejmě volí její generace. „Asi musíme vychcípat a musí nastoupit noví bojovníci,“ řekla. Podle jejích slov jsme zažili, jak věci nebyly, jak se nikam nemohlo, jak byli lidé perzekvovaní. „Ale lidi možná chtějí zapomenout, jsou to zdevastovaný mozky,“ uvedla. „Věřím, že přijde nová generace,“ uzavřela Holubová, kterou samotnou do politiky lákali, ale ona se do ní nechystá, neboť vnímá, že na to nemá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…