Eva Rathová: Bylo mi líto Nagyové. Ale když David hovořil o podmínkách ve vazbě, Nečas se ušklíbal

12.08.2013 8:31

Jak prožívá rodina souzeného Davida Ratha dlouhé odloučení a jakou vidí změnu v Nečasově postoji? Právě na to se ptal deník Blesk jeho manželky Evy Rathové. Ta věří v manželovu nevinu. Soud nyní rozhoduje, zda bývalý hejtman ve Středočeském kraji manipuloval s veřejnými zakázkami a bral milionové úplatky.

Eva Rathová: Bylo mi líto Nagyové. Ale když David hovořil o podmínkách ve vazbě, Nečas se ušklíbal
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath u soudního přelíčení

Verdikt soudu má přijít nejdříve na konci října a předpokládá se, že až do té doby bude David Rath držen ve vazbě. Jeho manželka pro Blesk uvedla, že zejména syn si na tuto situaci nemůže zvyknout. „Manžel byl hodně pracovně vytížen, ale přesto si vždy udělal na rodinu, a to hlavně na děti, čas. Alespoň o víkendu. Dětem moc chybí právě teď, v období prázdnin, jezdili spolu na výlety a na chalupu...“ říká posmutněle Eva Rathová.

Ani situace s otcem Davida Ratha Ratmírem není optimistická. Soud neakceptoval jako důvod k propuštění z vazby jeho zdravotní stav. „Tatínek má neustálé bolesti v oblasti páteře, je hůře mobilní. Zatím je závislý na pomoci rodiny,“ uvedla pro Blesk Rathova manželka.

Žaloba se opírá o zmanipulované odposlechy

Eva Rathová je v kontaktu s právníky svého manžela a je přesvědčena o nevině svého muže. „Ano, věřím v manželovu nevinu. Mé informace od právníků jsou takové, že žaloba se opírá o zmanipulované a neúplné odposlechy. Ty jsou často vytrženy z kontextu,“ dodává Rathová.

K poslední velké kauze na naší politické scéně se manželka Davida Ratha pro Blesk rovněž vyjádřila. Při zatýkání Jany Nagyové si prý vzpomněla na noc, kdy byla noční razie u nich doma. „Nebyly to příjemné pocity. Bylo mi jí z lidského hlediska upřímně líto,“ potvrdila Rathová. Od manžela prý ví, jaké jsou ve vazbě podmínky...

Nečas změnil názor na vazbu až po zatčení své milenky

„Když manžel hovořil o nelidských vazebních podmínkách ve sněmovně, pan expremiér se ušklíbal. Když se ale dostala do obdobné situace jeho blízká osoba, okamžitě změnil názor,“ nemohla si nevšimnout manželka stíhaného Davida Ratha.

K adekvátnosti zásahů Eva Rathová pak doslova řekla: „Při zatýkání mého manžela už chyběly pouze letadla a ponorky.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…