Evropě vládnou hlupáci a zbabělci, rozčílil se Jaroslav Bašta

20.09.2015 7:41

Někdejší velvyslanec v Rusku a na Ukrajině Jaroslav Bašta pronesl pár ostrých slov k uprchlické krizi. Nepotěší především ty politiky, kteří hrají v Evropské unii prim. Nemilosrdně je zkritizoval především za nápad s povinnými kvótami na uprchlíky.

Evropě vládnou hlupáci a zbabělci, rozčílil se Jaroslav Bašta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

„Obávám se, že podobné plány vymýšlejí jedinci, kteří nemají dostatek znalostí o historii střední Evropy a českých zemí zejména. Ono těch hrozeb bylo za poslední dva roky příliš mnoho (občanská válka na Ukrajině, hrozící konflikt s Ruskem, řecká krize a nyní masová nelegální migrace). Ve všech případech předvedlo vedení EU jen svou neschopnost, aroganci a pohrdání hodnotami, na nichž byla původní myšlenka sjednocení Evropy postavena. Končí to podobně jako na konci II. světové války – hrozbou násilného přesídlování celých etnik. Přestože Evropa žádnou válku neprohrála. Jenom jí momentálně vládnou lidé hloupí a zbabělí,“ konstatoval Bašta v rozhovoru pro První zprávy.

Kvóty mají podle jeho názoru sloužit toliko k ovládnutí států střední Evropy, které jsou na rozdíl od Evropy západní homogenní a panuje v nich sociální smír na úrovni, o níž si na Západě mohou často nechat jen zdát. Právě to chtějí tvůrci kvót změnit. Ony kvóty přitom nejsou ničím jiným než pokusem o násilné usídlování.

Tato snaha podle Bašty roztrhne Evropu, a to nikoli podle osy sever–jih, jak by se mohlo zdát ještě nedávno, ale podle železné opony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…