Evropo, bojuj s neliberálními silami, volá šéf Evropské centrální banky

15.12.2018 15:48

Mario Draghi, šéf Evropské centrální banky, troubí na poplach. V Evropské unii získávají na síle neliberální politické proudy, které podle jeho názoru ohrožují stávající prosperitu na starém kontinentě. „Braňme se,“ volá Draghi.

Evropo, bojuj s neliberálními silami, volá šéf Evropské centrální banky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Šéf Evropské centrální banky Mario Draghi má obavy o ekonomiku zemí Evropské unie. Na politické scéně nabírají na síle hlasy brojící proti liberální demokracii a proti euru. Jejich volání považuje Draghi za velmi nebezpečné.

Rozšiřování neliberální ideologie ohrožuje euro. Ale je iluzorní myslet si, že věci půjdou bez eura lépe, varoval Draghi v italské Pise. Na ty, kteří brojí proti volnému obchodu, mezinárodní spolupráci a dokonce i proti demokracii, je podle prezidenta ECB třeba dát si pozor.

„Pouze pokračování v nastoupené cestě, víra v sílu jednotlivce, ale také spolupráce v úsilí o dosažení větší sociální spravedlnosti, tím zachráníme evropský projekt i demokracii,“ prohlásil Draghi.

Poté vyzval ekonomicky silnější státy eurozóny, aby v případě krize pomohly. Nepovažuje za správné, že se nutné institucionální reformy v posledních letech v evropském prostoru takřka zastavily.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…