Evropská komise dnes nejspíš oznámí, že ve třech případech posílá ČR k soudu EU

22.10.2015 6:29

Evropská komise dnes velmi pravděpodobně oznámí, že kvůli několika případům nedostatečného přejímání evropských pravidel posílá Českou republiku k Evropskému soudnímu dvoru (ESD). Česko už ale podle diplomatů ve všech třech případech, o které se má jednat, podniká potřebné kroky, a spory by tak neměly mít faktické následky.

Evropská komise dnes nejspíš oznámí, že ve třech případech posílá ČR k soudu EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

Evropská exekutiva se na soud podle dostupných informací nejspíš obrátí kvůli pomalému přebírání směrnice související s možným řešením problematické situace bank tak, aby náklady v první řadě kryli akcionáři a věřitelé a ne veřejné peníze a tedy daňoví poplatníci.

České ministerstvo financí už příslušný návrh zákona poslalo do parlamentu, kde má norma za sebou první čtení. Je předpoklad, že bude přijata ještě letos.Další dvě sporné věci spadají pod ministerstvo dopravy. První se týká přebírání směrnice o bezpečnosti železnic, kde je také příslušná novela už v české sněmovně. Poslední problém představuje registr podnikatelů v silniční dopravě: registr je nyní ve zkušebním provozu a zpoždění je důsledkem nutnosti opakovat zrušené výběrové řízení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…