Evropská unie jde proti přání lidí. Vždyť vůbec nemusí uprchlíky přijímat. Šlo by to takhle a v souladu s vůlí občanů, píše komentátor

07.07.2015 9:12

Komentátor Vincent Cooper glosuje na serveru The Commentators současnou přistěhovaleckou politiku Evropské unie a tvrdí, že jde naprosto proti přání evropských voličů. Měli bychom se prý inspirovat u australských politiků, kteří naopak postupují zcela v souladu se svými voliči.

Evropská unie jde proti přání lidí. Vždyť vůbec nemusí uprchlíky přijímat. Šlo by to takhle a v souladu s vůlí občanů, píše komentátor
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Podle Coopera si nyní levicoví politici splnili svůj dávný sen spočívající v přistěhovalecké politice „otevřených dveří“. To vše pod morální rouškou záchrany nebohých obětí před bezohlednými obchodníky s lidmi. „Evropští voliči si nikdy nic takového nepřáli a politici tento svůj záměr také vždy popírali. Ovšem úmrtím uprchlíků na Středozemním moři se všechno změnilo. Evropské vlády tvrdí, že je naší povinností zachránit lidi před utonutím, s čímž musí všichni slušní lidé souhlasit. Ovšem věci nejsou tak jednoduché a veřejnost to dobře ví,“ píše v úvodu svého komentáře Cooper, podle kterého tento problém vzbuzuje několik klíčových otázek.

„Proč jsou topící se uprchlíci morálním problémem pouze pro Evropu? Proč svá námořnictva pro záchranu uprchlíků a jejich vrácení zpět do mateřských zemí nevyužívají také Egypt, Turecko a Saúdská Arábie? Pokud je morální povinností zachraňovat lidi v nouzi, potom by i tyto země měly přiložit ruku k dílu,“ konstatuje Cooper s tím, že uprchlíci samozřejmě nechtějí být zachráněni Egyptem, Tureckem nebo Saúdskou Arábií a nehodlají v těchto zemích žít. Ne, evropská námořnictva nejsou zapojena jen do zachraňování životů. Kdyby tomu tak bylo, přistála by s uprchlíky v nejbližším přístavu, nebo by je vrátila zpět do jejich domovů,“ soudí Cooper.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE

„Veřejnost rovněž ví, že uprchlíci platí obchodníkům, aby v prvé řadě vytvořili morální problém. Evropané jsou si vědomi toho, že pašeráci nejsou skutečnou příčinou krize ve Středozemním moři, což se jim snaží politici a média vsugerovat. Ve skutečnosti jsou jen nepříjemným důsledkem toho všeho,“ poukazuje Cooper a tvrdí, že právě z těchto důvodů musí slušní lidé politiku Evropské unie spočívající v převážení uprchlíků do Evropy jednoznačně zpochybňovat. „Prosazovaná přistěhovalecká politika současnými evropskými vůdci totiž ve skutečnosti migrační krizi ještě více zhoršuje“, je přesvědčen Cooper.

Cooper dále konstatuje, že veřejnost považuje návrh evropských politiků na bombardování člunů pohybujících se ve Středozemním moři za špatný vtip. „Nic takového není dost dobře možné. I kdyby se podařilo takový člun zasáhnout, žalovali by jejich majitelé EU za náhradu škody. Brusel přitom tuší, že jediným možným řešením je inspirovat se v Austrálii, kde nenechají žádné čluny s ilegálními uprchlíky u svých břehů přistát a vrací je zpět. Jakákoli jiná politika ilegálnímu obchodu s lidmi naopak pomáhá. Australská politika snížila počet utonulých na nulu, což je přece to, čeho chce údajně EU rovněž docílit. Přesto se EU spojila s OSN a australskou politiku vůči ilegálům tvrdě odsuzuje,“ podivuje se Cooper.

To je podle Coopera jasným důkazem, že EU i OSN si přejí zcela neomezenou imigraci do západních zemí. „Obě organizace jsou do značné míry izolované od veřejné odpovědnosti a pokud je o imigraci, naprosto pohrdají demokratickým hlasem. Přestože většina Evropanů přistěhovaleckou politiku otevřených dveří odmítá, politici jim ji chtějí vnutit. Australští politici se v tomto ohledu chovají naprosto odlišně a stejně tak naprosto demokraticky. V reakci na kritiku ze strany EU a OSN poznamenal premiér země Tony Abbott, že přistěhovalecká politika Austrálie je přesně taková, jakou si ji lidé přejí,“ píše Cooper a poznamenává že Evropa potřebuje politiky, jakým je Tony Abbott.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…