Evropská unie musí Británii vyřídit, aby už nikdy nikoho nenapadlo vystupovat. Takto prý vážně mluvil Robert Fico

18.09.2016 17:38

Podle slovenského premiéra Roberta Fica bude Brexit pro Londýn velmi bolestivý. A to proto, že se Evropská unie postará o to, aby se Británii mimo společenství dařilo hůř, než když byla v něm. Uvedl to server Novinky.cz na základě Ficova rozhovoru pro Financial Times.

Evropská unie musí Británii vyřídit, aby už nikdy nikoho nenapadlo vystupovat. Takto prý vážně mluvil Robert Fico
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Klíčovým bodem při vyjednávání bude podle Fica přístup Británie k občanům Evropské unie, kteří zde žijí a pracují. Podle Fica není možné dovolit Spojenému království, aby vytvářelo skupinu lidí druhé kategorie. „Všechno, co chceme, je, aby se k nám přistupovalo stejně jako k britským pracujícím,“ řekl Fico. Jedině tehdy prý bude možné, aby rozvod skončil úspěchem.

Původní text ZDE.

„Pro Británii to bude velmi složité. EU využije této příležitosti, aby veřejnosti ukázala: ‚koukejte se, teď uvidíte, proč je důležité zůstat v EU‘. Toto bude (unijní) pozice,“ řekl k tomu slovenský premiér s tím, že Unii neobměkčí ani síla britské ekonomiky. 

Fico vyjádřil také nesouhlas s britskou premiérkou Theresou Mayovou, jež uvádí, že dopady Brexitu budou malé. Zároveň zmínil pochybnosti nad tím, zda Britové vskutku vědí, co chtějí. „To je záhada. Je to nepřipravenost? Nebo taktika? Mně se to zdá jako nepřipravenost. Jsou stále ještě v šoku,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…