Exekutorům jde jen o zisk, vysvětloval ministr Pelikán Bubílkové. Kdyby jich trochu ubylo, nebyla by to prý žádná katastrofa

23.01.2017 18:57

Kauza dne na Rádiu Impuls s moderátorkou Zuzanou Bubílkovou se týkala exekucí. Podle slov ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO), který se snaží prosadit v této oblasti řadu změn, exekutoři nemluví pravdu a sledují jen svůj zisk.

Exekutorům jde jen o zisk, vysvětloval ministr Pelikán Bubílkové. Kdyby jich trochu ubylo, nebyla by to prý žádná katastrofa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Robert Pelikán

Úvodem se Pelikán vyjádřil ke snížení nákladů, které se nyní snaží ministerstvo prosadit v otázce banálních exekucí. „Navrhujeme slevu v tom nejnižším pásmu – tisíc korun. O to by to měli mít dlužníci levnější. Navíc jsme poměrně razantně snížili odměnu advokátů,“ poznamenal ministr.

Exekutorská komora podle moderátorky Zuzany Bubílkové však tvrdí, že sníží-li se odměna exekutorům, bude to likvidační. „Není to pravda. Snažili jsme se najít s Exekutorskou komorou společnou řeč asi dva roky. Komora se snaží ubránit svůj zisk, ale ty výroky nejsou pravdivé,“ dodal k tomu Pelikán.

Původní text ZDE.

Šéf resortu spravedlnosti se vyjádřil také k počtu exekutorů. „Neříkám, že je nutné snížit počet exekutorů, ale říkám, že by to nebyla žádná katastrofa,“ dodal také Pelikán. I když přiznal, že neví, co exekutoři vše přiznávají finančním úřadům, netuší ani, zda budou napojeni na registrační pokladny. 

Závěrem se také Pelikán vyjádřil k tomu, že věřitelé by měli nově také přemýšlet nad tím, zda jít do exekuce, když dlužník prokazatelně nic nemá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…