Existuje možnost, že se IZIP nezruší, naznačil Heger

13.05.2012 15:12

Projekt elektronických zdravotních knížek je na pokraji zrušení. Pořád ale existuje možnost, že k jeho zrušení nedojde. To naznačil ministr zdravotnictví Leoš Heger v nedělním diskusním pořadu v České televizi.

Existuje možnost, že se IZIP nezruší, naznačil Heger
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger

"V roce 2001 projekt IZIP podporoval i tehdejší ministr Rath, v roce 2006 už deklaroval, že ho chce zrušit, ale dodneška se to nepodařilo. To znamená, že to není jen záležitost jednoho ministra. A to zrušení, dle mého názoru, přišlo to ve správnou dobu," řekl Heger.

O tom, že IZIP není výhodným projektem, se podle Hegera mluvilo obecně od roku 2003. Teprve teď je ovšem konečně nakročeno k jeho ukončení. "Rozhodují o tom politické orgány, takže nemohu vyloučit, že se to nezruší," přiznal ministr. Ujistil ovšem, že za ukončením IZIPu pevně stojí on i premiér Petr Nečas, takže je pravděpodobnost jeho pokračování malá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…