Existuje spousta diagnóz, které mohou ovlivnit duševní výkonnost nemocného, řekl v souvislosti se Zemanem komentátor Zvěřina

19.08.2017 19:20

Velmi nelichotivý komentář ke zdraví prezidenta Miloše Zemana napsal v Lidových novinách Martin Zvěřina. Pikantnější je to možná o to víc, že Lidové noviny spadají do svěřenského fondu Andreje Babiše (ANO), o němž se v souvislosti se Zemanem hovoří jako o přátelích.

Existuje spousta diagnóz, které mohou ovlivnit duševní výkonnost nemocného, řekl v souvislosti se Zemanem komentátor Zvěřina
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Zvěřina se ve svém komentáři zaměřil na čtyři roky starou větu, která hovořila o vynikajícím zdravotním stavu, v souvislosti s větou z minulého týdne, kdy se hovoří opět o velmi dobrém stavu. 

„A přitom očividný rozdíl mezi kondicí Miloše Zemana z doby před více než čtyřmi roky a dneškem je dramatický natolik, že musel Hrad vydat oficiální prohlášení, aby dementoval spekulace o operaci prezidentovy nohy,“ zmínil Zvěřina.

Následně dodal, že Zeman byl nemocný již v době, když se funkce ujímal, špatně chodil a klopýtal. „Nyní Zeman znovu kandiduje, chodí mnohem hůř, na návštěvách ciziny jej musí vozit na vozíčku a sám bez podpory okolí neudělá víc než pár kroků. Veřejnost by měla být informována o dost zevrubněji o zdraví člověka, který chce být hlavou státu, než jen sedmiřádkovou obecnou deklarací. Zvlášť podepsal-li ji pan Holcát, lékař, který druhdy hájil prezidentovu konzumaci alkoholu (šest skleniček vína a tři panáky kořalky denně) jako přiměřenou,“ zmínil Zvěřina s tím, že Holcát tak moc důvěryhodný není. 

Podle Zvěřiny pak dvakrát povzbudivě nepůsobí ani prezidentova pohublost a bledost. Zmínil také to, že nevíme nic o současných „normálních“ dávkách alkoholu, jež hlava státu konzumuje. 

„Prezident sice není v našem ústavním systému hlavní postavou, ale jednou je vrchním velitelem armády a na jeho bedrech leží i další odpovědnost. Proto má veřejnost nárok znát podrobněji zdravotní kondici každého, kdo se o úřad uchází. Existuje i spousta diagnóz, které mohou v posledku ovlivnit duševní výkonnost nemocného,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…