Existují prý utajené divize Agrofertu. A šéfují jim Šlachta s Ištvanem

07.11.2015 11:58

Možná existuje tajná divize Agrofertu s názvem policie a státní zastupitelství, píše na protibabišovském serveru Svobodné fórum Michael Pánek, místostarosta města Dobřichovice. Dokládá to například tím, že v době před policejním zásahem na Úřadu vlády, který vedl k pádu Nečasova kabinetu, se scházel šéf Agrofertu Andrej Babiš s ředitelem ÚOOZ Robertem Šlachtou.

Existují prý utajené divize Agrofertu. A šéfují jim Šlachta s Ištvanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

„Jednou z posledních akcí, která budí mnoho otazníků, je zásah komanda spadajícího pod dvojici Ištván, Šlachta v Olomouci. Nevíme sice, co bylo přesně cílem této další monstrózní akce... Ale vše tak trochu nahrává tomu, že hlavním cílem bylo znevěrohodnění současného vedení GIBS a dosažení výměny vedení tohoto kontrolního orgánu policejních složek,“ píše Pánek s tím, že snahy o ovládnutí GIBS můžeme sledovat již delší dobu.

Celý text je ZDE

Nejvýraznější postavou tohoto zákulisního boje je prý již dva roky Andrej Babiš. Ten pro tento boj údajně využívá své mediální impérium a pozici ministra financí. „Svůj kmotrovský vliv v policii pěstuje Babiš ale již řadu let a obrovský tlak, který v poslední době vyvinul na výměnu vedení GIBS, mohl pramenit z jeho obavy z vyšetřování těchto vazeb právě příslušníky GIBS,“ myslí si Pánek.

Zásah na Úřadu vlády měl jediný cíl: Odstranit Nečasův kabinet

Připomíná také policejní zásah na Úřadu vlády v červnu 2013, kdy byla zatčena vrchní ředitelka Nečasova kabinetu Jana Nagyová a který nakonec vedl k pádu Nečasovy vlády. „Po dvou letech to však působí tak, že to byla někým pečlivě připravená akce, která měla za úkol jediný cíl, a to odstranění tehdejší vlády,“ myslí si Pánek. Dlouhá doba, celých sedm měsíců, kdy pak byla u moci vláda Jiřího Rusnoka, prý „perfektně zahrála do karet Andreji Babišovi“.

Bez zajímavosti prý není ani fakt, že právě v době policejního zásahu na Úřadu vlády kupuje Babiš vydavatelství Mafra s MF Dnes, Lidovými novinami, deníkem 5+2 a s rádiem Impuls. „Nutno říci, že koupě takovéto společnosti netrvá týdny, ale spíše měsíce. Je pravděpodobné, že o koupi bylo rozhodnuto již v lednu 2013, tedy v době, kdy se Andrej Babiš podezřele často scházel s Robertem Šlachtou, který pak vedl zásah na úřadu vlády,“ píše Pánek.

Na schůzky Šlachty s Babišem upozornil uznávaný novinář

Upozorňuje také, že na úzké styky a permanentní schůzky současného ministra financí Andreje Babiše se šéfem speciálního útvaru policie Robertem Šlachtou prý nedávno upozornil v časopisu Reportér „uznávaný investigativní novinář Daniel Kroupa“. „Tyto schůzky Babiše a Šlachty trvají již několik let. Sám Šlachta setkání s Babišem nepopírá a vysvětluje je tím, že provádí tzv. schůzkovou činnost. Za pozornost určitě stojí schůzky Babiše a Šlachty na přelomu roku 2012 a 2013, tedy zhruba půl roku před svrhnutím vlády Petra Nečase,“ uvedl Pánek s tím, že na to, že se svrhnutí vlády Petra Nečase připravuje, údajně upozornil zhruba dva měsíce předem důstojník BIS Vladimír Hučín dopisem, který tehdejšímu premiérovi osobně předal.

Závěrem Pánek uvádí, že údajné propojení špiček policie a státního zastupitelství s Andrejem Babišem považuje za alarmující. „Pokud existuje tajná divize Agrofertu s názvem policie a státní zastupitelství, může být během několika týdnů odstraněn kdokoli z nás. Stačí jen rozkaz od šéfa,“ uvedl s tím, že za prověření by také stály obrovské personální výměny, které Babiš dělá na Ministerstvu financí.

„Vzhledem k rozsahu a personálnímu záběru je jasné, že tyto aktivity nemohou být dílem jediného člověka. O to obludněji působí, když si důsledky těchto čistek domýšlíme v souvislosti s Babišovou minulostí a jeho vazbami na KGB,“ uzavřel své zamyšlení místostarosta Dobřichovic Michael Pánek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…