Exmanželka Luxe promluvila k agresivitě žáků i vlivu médií na společnost

14.05.2014 16:37

Manželka zesnulého expředsedy KDU-ČSL Josefa Luxe Věra Luxová v rozhovoru pro stranický časopis Nový hlas vysvětluje, jaké jsou cíle Nadačního fondu Josefa Luxe a čeho fond již dosáhl. Paní Věra Luxová je jeho zakladatelkou. Promluvila o rostoucí agresivitě žáků, etice v médiích i Ceně Josefa Luxe a dobrých počinech médií.

Exmanželka Luxe promluvila k agresivitě žáků i vlivu médií na společnost
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Podporujeme aktivity rozvíjející občanskou odpovědnost. Každým rokem vyhlašujeme program podpory etické výchovy na základních a středních školách. Tato výchova je zaměřena na prosociální chování: Žáci se učí na modelových situacích vzájemné úctě, respektu a odpovědnosti. Základní podmínkou etičnosti je respekt k důstojnosti člověka. S nárůstem agresivity žáků na školách nabízí etická výchova určitou formu prevence,“ prozradila Luxová.

Nadace se dále věnuje problematice vlivu médií na společnosti i uplatňování etických principů v médiích. Třetí oblastí je podpora edukace pacientů s hematoonkologickým onemocněním. Cílem je zlepšit informovanost pacientů o podstatě onemocnění.

Cena Josefa Luxe

Řeč přišla i na dvě ocenění, která nadace uděluje. Jde o Cenu Josefa Luxe pro studenty VŠ, kteří se zabývají českým přechodem k demokracii a jejím dalším vývojem. Druhým oceněním je cena „Ano, Ano, Ne, Ne“ za eticky významný mediální počin, jímž byla společnost pozitivně ovlivněna.

„V roce 2009 získali cenu publicisté České televize za cyklus pořadů Historie.cs. O dva roky později ji obdrželi Tomáš Němeček a Václav Drchal za přílohu Lidových novin Právo a justice.

V roce 2014 bude fond pokračovat v těchto činnostech, protože se podle Luxové osvědčily. Bude také třeba oslovit nové dárce.Dovolím si proto požádat členy KDU-ČSL a čtenáře Nového HLASu, aby se připojili k stávajícím sponzorům. Předem jim děkuji za jakýkoli příspěvek!“ uzavírá Luxová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…