Exministr Barták už na omluvě netrvá

18.04.2013 6:20

Bývalý ministr obrany Martin Barták na poslední chvíli stáhl žalobu, v níž požadoval omluvu za výroky, kterými jeho žalobce, ostravský státní zástupce Dušan Táborský, popisoval stav vyšetřování armádního nákupu nákladních vozidel Tatra. Jednalo se o rozhovor pro pořad 168 hodin, který loni v říjnu odvysílala Česká televize.

Exministr Barták už na omluvě netrvá
Foto: wikipedie.cz
Popisek: Bývalý ministr obrany Martin Barták

Dnes o tom píší Hospodářské noviny. Proč Barták již na omluvě netrvá, není podle listu jasné. "Můžu potvrdit, že žaloba na ochranu osobnosti byla v této věci vzata zpět," řekl deníku mluvčí ostravského krajského soudu Michal Renda. Právě tento soud měl případ začít projednávat již dnes odpoledne. Oznámení o stažení žaloby na soud dorazilo teprve s jednodenním předstihem, napsaly HN.

Barták opakovaně nepřišel k soudu

Táborský v televizi uvedl, že nemůže ukončit vyšetřování, protože Barták opakovaně nepřišel vypovídat. Posílal pouze omluvenky, že je nemocný. "Pořád se objevují zdravotní indispozice. Nedovedu odhadnout, kdy to ukončíme, pokud bude pan jeden z obviněných, tedy bývalý lékař, neustále nemocný," řekl ČT Táborský.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…