Exministr Březina skončil s podmínkou

12.04.2014 9:09

Kdysi nejmladší český ministr a dnes významný člen pražské sociální demokracie Karel Březina působil v rámci pražské koalice ODS a ČSSD jako první náměstek primátora. Nyní je o něm slyšet v souvislosti se soudním procesem, v němž dostal podmínku za údajný podvod.

Exministr Březina skončil s podmínkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Bývalý ministr a současný pražský zastupitel Karel Březina (ČSSD) dostal ve čtvrtek od Obvodního soudu pro Prahu 9 nepravomocně roční podmíněný trest s patnáctiměsíčním odkladem za podvod na pražském dopravním podniku. Právu to potvrdila soudkyně Kateřina Radkovská. Vzhledem k tomu, že Březina od počátku obvinění odmítá, lze prý předpokládat, že se odvolá.

 „Nezbylo mi, než se podřídit závaznému právnímu názoru odvolacího soudu, dle kterého obžalovaný naplnil svým jednáním všechny znaky skutkové podstaty přečinu podvodu,“ vysvětlila Právu Radkovská.

Březina podle obžaloby valné hromadě DPP zamlčel, že se firma Porcela Plus, v jejíž dozorčí radě byl, v prosinci 2008 dostala do konkurzu. Kvůli tomu mu prý v březnu 2009 zanikla funkce předsedy dozorčí rady DPP a na mzdě a odměnách tak do srpna 2011 neoprávněně inkasoval téměř 290 tisíc korun. Právo dodává, že do dozorčí rady dopravního podniku se Březina vrátil loni.

reklama

autor: dkr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …