Exministr Chalupa z ODS začal podnikat. Partner: bývalý poradce

18.08.2014 9:12

Bývalý ministr životního prostředí za ODS Tomáš Chalupa končí s politikou a plně se chce věnovat podnikání. Proto také poprvé od roku 1998 nekandiduje v komunálních volbách. Letos v červnu si založil společnost Strategy One, která má radit výhradně privátním subjektům v oblasti energetické politiky, úspor energie, nových technologií nebo politik životního prostředí Česka i EU, ale i ohledně podpory českých investic v zahraničí.

Exministr Chalupa z ODS začal podnikat. Partner: bývalý poradce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Chalupa na kongresu ODS

Chalupa firmu vlastní napůl se svým známým, advokátem Jiřím Linkem. Informovaly o tom pondělní Hospodářské noviny. Podle nich se Chalupa a Linke dobře znají, bývalý místopředseda ODS si Linkeho na ministerstvo přivedl jako poradce. Za to, že koordinoval jeho další poradce, mu podle listu vyplácel štědré odměny. „Ročně šlo o více než 880 tisíc korun,“ uvedl list.

Ten upozornil i na rozhovor s kandidátem na šéfa Výzkumného ústavu Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví Luďkem Knorrem, který v minulosti zveřejnil server Česká pozice. Knorr prý tvrdil, že mu poradce ministra Chalupy Jiří Linke naznačoval, že úkolem příštího šéfa ústavu bude bez soutěže prodat lukrativní pozemky. Linke prý tehdy podobná nařčení odmítl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…