Exministr a expert na duševní poruchy Ivan David: Dřív lidi nadávali na komunisty, teď na vybití frustrace mají Zemana

22.11.2014 14:56

Když se za minulého režimu něco nepovedlo, mohli za to komunisti, neboť si sami v ústavě zajistili vedoucí úlohu ve společnosti. Pak se ale taky nemohli na nic vymlouvat, odpovídali za všechno, za slabou úrodu, za nedostatek uhlí, prostě za všechno. A podle psychiatra a exministra Ivana Davida lidé našli nového nepřítele. V komentáři pro PrvníZprávy.cz na něj ukázal prstem.

Exministr a expert na duševní poruchy Ivan David: Dřív lidi nadávali na komunisty, teď na vybití frustrace mají Zemana
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ivan David na Vratimovském semináři

Vedoucí úloha komunistů ve společnosti zajistila této skupině lidí velikou moc. Neslo to však s sebou i jistotu stinnou stránku. Nesli také velikou odpovědnost a pokud při selháních poukazovali na nepříznivé vlivy, byli spíše k smíchu. Důkazem budiž vtip o čtyřech největších nepřátelích socialismu, kterými byli jaro léto, podzim a zima. A jak je to dnes?

Za všechno může neviditelná ruka trhu. Rozpadly se vám boty, reklamujte je. Zdá se vám, že vláda neplní sliby? Může za to skutečnost, že vládne v koalici a je třeba hledat kompromisy. Za neúspěchy ekonomiky může slabý hospodářský cyklus. Stane se.

Celý komentář Ivana Davida ZDE

Úlohu KSČ jako univerzálního hromosvodu nějak nikdo nechce převzít. A lidé by tak rádi někomu nadávali jako strůjci všech svých problémů. Pocit frustrace v lidech narůstá a hromosvod nikde. Snad v poslední době nám média ukázala cestu. Za všechno může prezident Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…