Exministr potkal bezdomovce, jak se hrabe v kontejneru. Pak napsal, jak to tady prý dopadne

02.06.2014 10:57

Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David se na serveru Prvnízprávy.cz svěřil se svým zážitkem z pražského sídliště. Potkal tam bezdomovce, který se zklamaně přehrabával kontejnerem, a když nic nenašel, poznamenal, že „tenhle je taky vytunelovanej“. Podle Davida je to předzvěst bouřlivých událostí, které naši část kontinentu čekají.

Exministr potkal bezdomovce, jak se hrabe v kontejneru. Pak napsal, jak to tady prý dopadne
Foto: ivandavid.cz
Popisek: Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David

Národy východní Evropy si podle něj v roce 1989 naivně myslely, že jim už nemůže být hůře. Jenže dnešní realita taková skutečně je. „Jak jsem se dozvěděl z Českého rozhlasu, v bývalé NDR je mnoho dětí, kterým je poskytována sociální podpora ve formě jednoho teplého jídla denně. Český rozhlas nám to zvěstoval proto, aby mohl vyzdvihnout charitativní úsilí evangelické církve, která pořádá sbírky,“ píše exministr.

V Bukurešti zase žijí děti v kanalizaci. Vážně je však kritizováno, že před rokem 1989 desetitisíce dětí živořily ve státních sirotčincích. A zatímco v západní Evropě se šíří „vyloučené lokality“ nepřizpůsobivých, v té východní naopak začínají opevňovat uzavřené lokality bohatců, ve kterých se v izolaci od divokého okolí dá žít vcelku slušně - pokud máte peníze.

Celý text ZDE.

Oslavuje se dobročinnost, ale šíří se spíše zločinnost, která je minimálně trestána, zejména pokud ji páchají „bílé límečky“. „Je to pochopitelné, neboť k východoevropským hodnotám patří, že největší zloději se těší největší vážnosti, neboť mají největší vliv a proto si mohou koupit prádelny mozků, zakládat strany a nechat se volit prezidenty,“ soudí exministr.

To vše je podle něj možné jen díky demokracii, systému, v němž si vše lze koupit a vlády se zbavují odpovědnosti za životy svých obyvatel. Tomu pak odpovídá i pověst, jaké se tyto strany u veřejnosti těší.

Západ však podle něj tyto rozvratné hodnoty podporuje. Proto Ivan David nepochybuje, že Evropská unie podá ruku ukrajinskému prezidentu Porošenkovi, když „čokoládový král“ deklaruje jako své vzory Margaret Thatcher a Ronalda Reagana. Zato dostane zbraně na bouřící se civilisty. Tak dnes prý ve východní Evropě funguje sociální dialog.

Jenže nespokojených lidí bude podle Davida přibývat. A za pár let se s přibývajícím rabováním a dalšími excesy můžeme dočkat skutečné bouře. „Zloději někdy zapálí vykradené auto nebo dům, aby zahladili stopy. Posloužit by mohl požár. Válečný,“ varuje exministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…