Exministr z ODS: Petře Gazdíku, mám tě velmi rád, jenže...

29.11.2013 10:45

Exposlanec občanské demokracie Pavel Drobil na svém profilu na sociální síti Facebook reaguje na slova poslance Petra Gazdíka (STAN), která pronesl v rozhovoru pro server Lidovky.cz na adresu ODS. Drobil Gazdíkovi oponuje, právě TOP 09 byla tou stranou, která otevřela levici cestu k moci, tvrdí.

Exministr z ODS: Petře Gazdíku, mám tě velmi rád, jenže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Drobil

Petr Gazdík, nově kandidát na místopředsedu Poslanecké sněmovny, v rozhovoru pro Lidovky.cz uvedl, že za nezvolení Miroslava Kalouska místopředsedou sněmovny může zhrzenost ODS. "Vidím tam pořád nějakou zhrzenost a zášť. Stále nám vyčítají předčasné volby, pořád ještě nepochopili, že s jejich neustále se rozpadajícím mančaftem nešlo hrát," uvedl Gazdík, kterého právě Kalousek vystřídal v čele poslaneckého klubu.

S tímto tvrzením ale Drobil rozhodně nesouhlasí a přidává naopak svůj názor na věc. "Bohužel Petr Gazdík (a jeho TOP 09) naopak stále nepochopil, že to byla TOP 09, která ve 'svatém' svazáckém zápalu být první u řečniště, kdo oznámí občanům, že už se podepsali pod listinu o rozpuštění sněmovny, otevřela cestu levici k absolutní moci ve státě," napsal politik na svůj Facebook.

TOP 09 poslala pravici do opozice

Byla to podle něj fakticky TOP 09, kdo vyvolal předčasné volby a poslal pravici do opozice. "Kdo se rozbíhá proti vidlím, nesmí se divit, že se na ně napíchne," konstatuje Drobil.

Svůj krátký komentář uzavírá exposlanec poznámkou směřovanou přímo Gazdíkovi: "A Petře, čistě pragmaticky, jaký zájem má mít ODS na tom, aby nejviditelnějším reprezentantem pravice ve sněmovně byl Miroslav Kalousek? I o tom je přece politika a představitelé TOP 09 tuto hru umí hrát velmi dobře."

Co přesně napsal Drobil na svém facebookovém profilu:

Bývalý šéf poslaneckého klubu Petr Gazdík (kterého, musím přiznat, mám osobně velmi rád) národu sdělil, že za nezvolení Miroslava Kalouska místopředsedou sněmovny může ODS: "Vidím tam pořád nějakou zhrzenost a zášť. Stále nám vyčítají předčasné volby, pořád ještě nepochopili, že s jejich neustále se rozpadajícím mančaftem nešlo hrát." Bohužel Petr Gazdík (a jeho TOP 09) naopak stále nepochopil, že to byla TOP 09, která ve "svatém" svazáckém zápalu být první u řečniště, kdo oznámí občanům, že už se podepsali pod listinu o rozpuštění sněmovny, otevřela cestu levici k absolutní moci ve státě (mají a budou mít prezidenta, premiéra, šéfa Senátu, šéfa PS, šéfa Ústavního soudu, šéfa NKÚ, šéfa ÚOHS, většinu hejtmanů). Byla to tedy fakticky TOP 09, kdo vyvolal předčasné volby a poslal pravici do opozice. Kdo se rozbíhá proti vidlím, nesmí se divit, že se na ně napíchne. A Petře, čistě pragmaticky, jaký zájem má mít ODS na tom, aby nejviditelnějším reprezentantem pravice ve sněmovně byl Miroslav Kalousek? I o tom je přece politika a představitelé TOP 09 tuto hru umí hrát velmi dobře ;-)...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…